Mutatjuk hogyan kell kiégetni a vasat sütés előtt!

Mutatjuk hogyan kell kiégetni a vasat sütés előtt!

Mivel füstös, büdös és tűzveszélyes a móka, célszerű kültéri eseményt szervezni köré, főleg ha egy nagyméretű edényt kell rozsdamentessé tenni.

A kenyérsütő vaslábosom a költözés alatt a pakolászás, sérülés, helytelen tárolás miatt pár foltban berozsdásodott. Ettől még nem fogom kidobni, csiszolópapírral leszedtem a rozsdát, viszont ezzel tönkretettem a sok éve elkészített és azóta is tartó bevonatot, így újra neki kellett állni.

Az edényt és a fedőt is beolajoztam. Lehet zsírozni is, kinek mihez van kedve, napraforgóolajat használtam.

Tüzet raktam, hagytam leégni. Egy lapáttal óvatosan beleraktam a vasakat. A gödör nem a lábos kiégetése miatt van, kenyerek miatt volt szükségem a gödörre és a tűz körül látható lapokra is.

Lassan elkezdtek füstölni.

Majd kigyulladt az olaj és szépen kiégett.

Nem piszkáltam, egy tűzforró tízkilós lábost nem piszkál az ember, csak ha nagyon muszáj. A tűzzel együtt hagytam kihűlni, kitöröltem egy papírral a beleszállt pernyét, készen vagyunk.

Arról már írtunk, miért olyan jó az öntöttvas edény

 

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.02.04

Miért készíts látványtervet, mielőtt megveszed a bútorokat?

Még a népesség elenyésző százalékát kitevő, térlátással és erős vizuális képzelőerővel rendelkező személyeknek is szükségük van pontos tervekre, mielőtt kiderül, az a kád, nem az a kád, és a piros csempe iszonyatosan undorítóan néz ki az egész fürdőben.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.