Tudod, mi mindenre képes egy jó cipész?

Tudod, mi mindenre képes egy jó cipész?

Kopott, sérült, kitört a sarka, megy a kukába. Hát nálam nem, mert ruhadarabjaim, pláne a kiegészítőim többsége értékes, minőségi termék, az utolsó katonáig harcolok értük. Ezért rendszeresen látogatok cipészeket, akik karbantartják, vagy éppen felújítják ezeket a különleges tárgyakat.

A képeken látható szandált ajándékba kaptam egy kedves barátnőmtől, piros körömlakkal, szoknyával és szűk nadrággal is fantasztikus darab, nem szeretnék tőle megválni.

A sarka (az is textilborítású volt) viszont megsérült, karcos volt, és nem szívesen hordok szakadt holmikat. Eltettem, kidobni nem volt szívem, így évekig várt sorsára. Végül egy másik extra szandál súlyosabb baját (a sarkát erősítő acélbetét tört el, lényegében kitört a sarka, ezt cseréltettem ki) támadt az ötlet, aki egy akkora melót ilyen szépen elvégzett, mint a kedvenc táncos MaxMarám megmentése, ezzel biztosan megbirkózik.

Mivel a szandált mindig piros körömlakkal hordtam, adta magát, hogy a sarkát piros bőrrel vonja be a szakember, miután eltávolította a rongyos szövetet. A talpbetétet is kicseréltettem sterkó újra, nem szeretem amikor már viseltes, foltos.

Soha ne a kukába vezessen egy sérült cipőtök útja, első körben mindig keressetek fel egy régimódi cipészt, és kérjétek ki a véleményét. Lehet menthető, vagy kaphat egy fantasztikus új életet, ez itt például jobban néz ki, mint új korában. 

 

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.02.04

Miért készíts látványtervet, mielőtt megveszed a bútorokat?

Még a népesség elenyésző százalékát kitevő, térlátással és erős vizuális képzelőerővel rendelkező személyeknek is szükségük van pontos tervekre, mielőtt kiderül, az a kád, nem az a kád, és a piros csempe iszonyatosan undorítóan néz ki az egész fürdőben.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.