Így készül kétezer forintból húszezres takaró

Így készül kétezer forintból húszezres takaró

Súlyozott takaró projektünk folytatódik az elkészítéssel. 

Előzmények
Elkészítés

150x150 cm lesz a takaró, így egy 150x300 centiméteres szövetet választottam. 15x15 centiméteresre steppelt cellákba osztottam szét 6 kg töltőanyagot, a szövet maga 1 kg.

Ez cellánként 60 g kavics.

Az alapanyag két 150 centimétere oldalát egycentisen duplán visszahajtottam, letűztem, ezek egymásra kerülnek, ahogy félbehajtom az anyagot. Az anyagot színre színt fordítva félbehajtottam és az oldalait összevarrtam, így kaptam egy 150x150 centiméteres zsákot.

A zsákot kifordítottam, a színe van már kívül. Sarkait kiigazítottam, a varrásokat kivasaltam. Kifektettem, és gombostűvel kijelöltem a 10 db varrat helyét, a steppelés irányát az oldalvarrattal párhuzamosan, a zsák szájára merőlegesen kezdjük, ez fontos, mert innen megy a töltés!

Fontos tűzni is, nem csak felrajzolni, mert még a legmerevebb anyag is trükkös ekkora méretben, torzulhat, jobb, ha rögzítve van. 

Ezeket a vonalakat végigvarrtam, így kaptam 10 db 150 cm széles és 150 cm hosszú varratzsákocskát. Mindbe töltöttem 60 g kavicsot, teljesen leráztam, keresztben letűztem 15 cm szélesen. Arra megint töltöttem minden zsákocskába 60 g kavicsot, leráztam, letűztem.

Ezt addig folytattam, amíg a takaró megtelt, a végét letűztem. Körben is letűztem 1 cm szélesen a biztonság kedvéért. Meglepően nehéz a végeredmény, ekkora felületen szétosztva ez a súly sokkal nagyobbnak tűnik, mint például az egyik kutyám, pedig neki szintén 7 kg körüli súlya van.

Annyira nem nyűg egy ilyen kavicsos töltetet varrni, 2 órán belül voltam kész vele, kevésbé rutinosak legfeljebb 3-4 órát fognak vele dolgozni.

A használati teszttel folytatjuk. 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.04.03

Menő tavasz turiból: trench és bomber

A tavaszi kabát értelme csekély, most pár hétig lehet benne reggel, esetleg ha hidegebb van, egész nap mutatkozni, és a további 50 hétre megy a szekrénybe. Majd ősszel lehet azon az egyetlenegy napon viselni, ami elválasztja a 20 C fokot az 5 C foktól. Így ez nem feltétlenül az a ruhadarab, amibe érdemes vagyonokat fektetni, irány a turi, ahol az idei trend velünk van.