Menő bevásárlószatyor maradékokból

Menő bevásárlószatyor maradékokból

A cekkerek újra divatba jöttek, és ahogy teljesen kikopnak életünkből a nejlonzacskók, úgy lesz egyre több értelme a saját gyártású textilzsákoknak. Így készül igényesen.

Alapanyag

A képen látható cekker két darab, reménytelenül divatjamúlt miniszoknyából készült. A rátét rajta egy selyemkép ami egy tönkrement sálon volt, de eszem ágában se volt kidobni. Túlságosan elvásott alapanyagból nem érdemes nekiállni a cekkergyártásnak, mert az egy ilyen igénybevétel mellett hamar kiszakad.

Az alapanyag legyen hibátlan állapotban.

A szabás

Kb. 2 X (55 X 55 cm) + fülek. Ez a méret kidobásra ítélt, oldalt húzózáras szoknyából kényelmesen kihozható.

Az alját így kell kialakítani.:

Az oldalvarrás után a cekker felső, nyitott részét 5 cm szélesen, duplán visszahajtva tűzöm le. Ez a szélesség azért fontos, hogy a füleket majd ehhez a három réteg vastag anyaghoz varrjam, az majd tartósabbá teszi.

Ez az útmutató a hengeres fülekhez.:

Aki szeretne mintát rá, az a rátét így készült.:

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.