Menő bevásárlószatyor maradékokból

Menő bevásárlószatyor maradékokból

A cekkerek újra divatba jöttek, és ahogy teljesen kikopnak életünkből a nejlonzacskók, úgy lesz egyre több értelme a saját gyártású textilzsákoknak. Így készül igényesen.

Alapanyag

A képen látható cekker két darab, reménytelenül divatjamúlt miniszoknyából készült. A rátét rajta egy selyemkép ami egy tönkrement sálon volt, de eszem ágában se volt kidobni. Túlságosan elvásott alapanyagból nem érdemes nekiállni a cekkergyártásnak, mert az egy ilyen igénybevétel mellett hamar kiszakad.

Az alapanyag legyen hibátlan állapotban.

A szabás

Kb. 2 X (55 X 55 cm) + fülek. Ez a méret kidobásra ítélt, oldalt húzózáras szoknyából kényelmesen kihozható.

Az alját így kell kialakítani.:

Az oldalvarrás után a cekker felső, nyitott részét 5 cm szélesen, duplán visszahajtva tűzöm le. Ez a szélesség azért fontos, hogy a füleket majd ehhez a három réteg vastag anyaghoz varrjam, az majd tartósabbá teszi.

Ez az útmutató a hengeres fülekhez.:

Aki szeretne mintát rá, az a rátét így készült.:

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.04.03

Menő tavasz turiból: trench és bomber

A tavaszi kabát értelme csekély, most pár hétig lehet benne reggel, esetleg ha hidegebb van, egész nap mutatkozni, és a további 50 hétre megy a szekrénybe. Majd ősszel lehet azon az egyetlenegy napon viselni, ami elválasztja a 20 C fokot az 5 C foktól. Így ez nem feltétlenül az a ruhadarab, amibe érdemes vagyonokat fektetni, irány a turi, ahol az idei trend velünk van.