Mi mindenre jó egy kidobásra ítélt szoknya?

Mi mindenre jó egy kidobásra ítélt szoknya?

Van az a reménytelen kategória, amit biztosan nem fogunk már hordani, amit nem lehet érdemben továbbajándékozni, alapanyaga géprongynak se alkalmas, mégis a fene egye meg, fáj a szív kidobni. Íme pár lehetőség. 

Bevásárlótáska

Az alját elég összevarrni, a 4 helyen kibontott derékpántba 1-1 darab kényelmes hosszúságú gurtnit varrni és készen van. A képen egy elhasznált lenszoknya kap így még egy esélyt.

 

 
Kutyakabát

Kisebb méretű kutyákra jók az S méretű miniszoknyák is. A félbehajtott szoknyát a kutyára raktam úgy, hogy az alja sarkai egymásra lapolódnak a mellén, a szoknya szélei a hasán. Patentolással, vagy tépőzár felvarrásával készen is van. 

 

 

Ha túl hosszú a szoknya, a derékrészt le lehet vágni és belülről összevarrni, akár ívesen és akkor szépen követi a kutya testét.  

Kellékmentés

Ha reménytelen minden, attól még lehet benne egy jó rejtett húzózár, amit érdemes kibontani.  

 

 

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.