Miért szöszösödnek egyes pulcsik és mit tehetsz?

Miért szöszösödnek egyes pulcsik és mit tehetsz?

Mindenki ismeri a jelenséget, az akár kifejezetten drágán vásárolt, újonnan gyönyörű szövetkabát, fincsi pulóver, vagy tolldzseki passzéja fél év után teljesen leharcolt, felülete tele van apró szöszökkel, ronda az egész. Mutatjuk mikor történik ez és hogyan lehet menteni.

Az ok

A szaknyelv pillingesedésnek nevezi a jelenséget, a szövet szálaiból letörő darabkák összecsomósodnak a felszínen. Kevert szövetek esetében fordul elő elsősorban, mert ezek szerkezete hajlamosabb megkötni a távozni kívánó darabkákat. Amikor kinézel egy pamutnak, gyapjúnak tűnő terméket, mindig ellenőrizd az összetételt, és ha a természetes szál mellett tartalmaz műszálat (a természetes szálak a pamut, gyapjú, hernyóselyem és a viszkóz, cellulóz, bambusz, kender, csalán, len) akkor jó eséllyel ki fog szöszösödni. 

A megoldás

A felületet szépen le tudod borotválni. Dolgozz finom, könnyű mozdulatokkal, ne nyomd rá a pengéket a textilre, mert akkor azzal teszed tönkre. A végtelenségig nem lehet ezt csinálni, de nyerhetsz így pár hónapot, akár évet is.

 

 

 

 

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.04.03

Menő tavasz turiból: trench és bomber

A tavaszi kabát értelme csekély, most pár hétig lehet benne reggel, esetleg ha hidegebb van, egész nap mutatkozni, és a további 50 hétre megy a szekrénybe. Majd ősszel lehet azon az egyetlenegy napon viselni, ami elválasztja a 20 C fokot az 5 C foktól. Így ez nem feltétlenül az a ruhadarab, amibe érdemes vagyonokat fektetni, irány a turi, ahol az idei trend velünk van.

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.