Profi henger táskafül házilag

Profi henger táskafül házilag

Cekkerkészítő sorozatunk második részében megmutatjuk hogyan készül egy igazán szép fül.

Szabás

A hossza egyéni, ami kényelmes, ha szatyor akkor rövidebb, ha vállra akasztós, akkor hosszabb, mérd ki mi a kényelmes neked +10 cm

A szélessége: 2 X (hengert adó zsinór átmérője + varrásszélesség 7 mm + 3 mm) Ez esetünkben a 2 cm átmérőjű zsinórral 6 cm.

A bélészsinór hossza 2 X a vállpánt hossza, ezt majd a helyén pontosan le lehet vágni.

Összeállítás

Az anyagot hosszában félbehajtom, hosszában összevarrom úgy, hogy középtájt kihagyok 2 centimétert, itt fogom kifordítani. Szétvasalom a varrást és a két szélét keresztben átvarrom. Kifordítom, levasalom.

A varrattal befelé félbehajtom, a két szélétől 1 mm szélesen letűzöm.

A zsinór egyik végét elégetem, erős cérnával és egy nagy tűvel átvarrom és ennek segítségével húzom bele a csőbe. A végét beigazítom, levágom, elégetem.

 

Az így kapott laposvégű hengert gyakorlatlanok belül, ügyesek kívül is rögzíthetik a táskára, nem könnyűszépen odavarrni, ezért javaslom a belső gányolást, akkor kívül csak egy diszkrét X látható:

 

 

Fontos, a rögzítés helye alatt mindig legalább dupla és közbéléssel bevasalt legyen az alapanyag és X formában a legtartósabb a felvarrás.

A táska első része:

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.