Profi henger táskafül házilag

Profi henger táskafül házilag

Cekkerkészítő sorozatunk második részében megmutatjuk hogyan készül egy igazán szép fül.

Szabás

A hossza egyéni, ami kényelmes, ha szatyor akkor rövidebb, ha vállra akasztós, akkor hosszabb, mérd ki mi a kényelmes neked +10 cm

A szélessége: 2 X (hengert adó zsinór átmérője + varrásszélesség 7 mm + 3 mm) Ez esetünkben a 2 cm átmérőjű zsinórral 6 cm.

A bélészsinór hossza 2 X a vállpánt hossza, ezt majd a helyén pontosan le lehet vágni.

Összeállítás

Az anyagot hosszában félbehajtom, hosszában összevarrom úgy, hogy középtájt kihagyok 2 centimétert, itt fogom kifordítani. Szétvasalom a varrást és a két szélét keresztben átvarrom. Kifordítom, levasalom.

A varrattal befelé félbehajtom, a két szélétől 1 mm szélesen letűzöm.

A zsinór egyik végét elégetem, erős cérnával és egy nagy tűvel átvarrom és ennek segítségével húzom bele a csőbe. A végét beigazítom, levágom, elégetem.

 

Az így kapott laposvégű hengert gyakorlatlanok belül, ügyesek kívül is rögzíthetik a táskára, nem könnyűszépen odavarrni, ezért javaslom a belső gányolást, akkor kívül csak egy diszkrét X látható:

 

 

Fontos, a rögzítés helye alatt mindig legalább dupla és közbéléssel bevasalt legyen az alapanyag és X formában a legtartósabb a felvarrás.

A táska első része:

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.04.03

Menő tavasz turiból: trench és bomber

A tavaszi kabát értelme csekély, most pár hétig lehet benne reggel, esetleg ha hidegebb van, egész nap mutatkozni, és a további 50 hétre megy a szekrénybe. Majd ősszel lehet azon az egyetlenegy napon viselni, ami elválasztja a 20 C fokot az 5 C foktól. Így ez nem feltétlenül az a ruhadarab, amibe érdemes vagyonokat fektetni, irány a turi, ahol az idei trend velünk van.