Trükkök az olcsó tavaszi ruhatárért

Trükkök az olcsó tavaszi ruhatárért

Az infláció minden területet elsodort, attól még jön a tavasz és a számos egyéb probléma mellett a ruhatárat is fel kell frissítani. Mutatjuk, hogyan lehet ezt a legolcsóbban megoldani úgy, hogy még akár minőségi ruháid is legyenek. 

Felejtsd el a plázát, a butikot!

Sajnos ez nem fog beleférni, az új ruhák simán drágák. 

Keress gardróbvásárt!

Szezonok legelején több ismeretségi kör szervez gardróbvásárt, ahol nem vadidegenek bálás cuccai között kell válogatnod, hanem közeli-távoli ismerősök, barátnőid, rokonaid ruháira csaphatsz le. Aki utálja a turkálót, ezzel a megoldással még talán megbékél.

Használt piacterek

Főleg a Marketplace-en és márkás termékek adok-veszek csoportjaiban fordulnak elő tömegével vadiúj, csak az első tulajdonos számára mérethibás, vagy egyszer viselt és a viselés során kiábrándító ruhák, kiegészítők, ezért érdemes ott kezdeni a keresést.

Gyakorlottak előnyben, mert a próba néha nyűgös, bár általában megoldható. 

Bónusz: lomipiacokon vannak kifejezetten márkás cuccokra szakosodott arcok, meglepő fogásokat lehet náluk ejteni. 

Luxy turik, sima turikban új cuccok

Vannak kifejezetten vásárlásmániások beszolgáltatásaira épülő használtruha üzletek, ahol fantasztikus minőségű termékeket lehet kifogástalan minőségben, és nagyon olcsón venni.

Ráadásként turkálókban is tömegével akadnak cimkés és vadiúj termékek, csak sajnos ezeket bizony keresni kell, mert sok ronda cuccot kell átfésülni, mire kincsbe botlunk. Aki nem szívesen próbál turis cuccot (a szaga miatt én sem) hát mérjen le mindent egy centivel, mérje össze a megfelelő méretű ruháival és így vegye meg, vigye haza, mossa ki, aztán örülhet neki. 

A használt ruhák nem csak költséghatékonyak, de környezettudatosabb választás is, mint a vadiúj, pláne fast fashion, vagy nem kiemelkedő minőségű termékek. 

Ezek pedig a tavaszi trendek, elég sok benne a klasszikus elem, nem kell ezeket a legújabb kollekciókból összehalászni. 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.04.03

Menő tavasz turiból: trench és bomber

A tavaszi kabát értelme csekély, most pár hétig lehet benne reggel, esetleg ha hidegebb van, egész nap mutatkozni, és a további 50 hétre megy a szekrénybe. Majd ősszel lehet azon az egyetlenegy napon viselni, ami elválasztja a 20 C fokot az 5 C foktól. Így ez nem feltétlenül az a ruhadarab, amibe érdemes vagyonokat fektetni, irány a turi, ahol az idei trend velünk van.