Hogyan keressünk elveszett tárgyakat?

Hogyan keressünk elveszett tárgyakat?

Az első és legfontosabb: ne pánikolj!

Megelőzés

Azért nem emlékszel, hova tetted le, mert nem voltál ott abban a pillanatban. Mármint a kezed ott volt, csak az agyad és a gondolataid azon vesződtek, mit kellett volna máshogy tegnap, és mit kellene holnap, vagy éppen mobilon beszélsz. Ez baromi káros, és a tárgyak is elvesznek közben, nem csak a pillanatok. 

Nyugodj meg

A keresés idegesen nem megy, mert elég erősen gondolkodva több eredményt érsz el, mintha felrobbantod a lakást, sőt, utóbbi rontja a keresési esélyeket, mert ami becsúszott, tovább csúszik, ami itt volt, átkerül máshova. 

Lehet érdemes pár napra elengedni a problémát, főleg ha olyan alkat vagy, aki amikor nagy ritkán, szökőévente egyszer kiakad, akkor annyira kiakad, hogy dühöngő bika lesz belőle (pl. jómagam, amúgy tényleg BiKa MuhAhAa). Szállj ki udvariasan, és akkor térj vissza a helyzetbe, amikor már tiszta a fejed. Ha felkavarodik az iszap, azt nem lehet kavarással leülepíteni. Hagyd békén, várj.

Ehhez első körben kérdezd meg magadtól, mi a legrosszabb, ami történhet ha kiszállok most ebből megnyugodni, és amikor megvan a válasz, ami egy elveszett személyi, forgalmi, telefon, fülbevaló és hasonló tárgyak esetében mindig banális, máris jobban leszel. Amúgy a válasz a mi a legrosszabb ami történhet egy elveszett tárgy kérdésre elég ritkán halálos, ha pedig az, akkor már régen cselekszel, nem pedig kedélyesen agykontrollozgatsz a kanapén, vajon hol a szívgyógyszer.

Mikor volt meg utoljára?

A boltban még fizettél, a kocsival még hazajöttél, tehát benne volt a kulcs, a Gizivel még beszéltél, tehát megvolt a telefon, a kocsit még vezetted, tehát a szemüveg rajtad volt.

Innen kell térképet készíteni, merre jártál az utolsó találkozás óta és járd végig fókuszáltan. Na ezért kell megnyugodni.

Nézd meg hülye helyeken

Igen, mindig a kisasztalra levágod a pénztárcát és a kulcsokat, én is így szoktam. Attól még nézd meg a fürdőszobaszekrényben, és a konyhaszekrényben is, mert ha belépéskor éppen telefonáltál, és fájt a fejed, és egyenesen mentél fájdalomcsillapítóért, simán kicserélhetted a gyógyszert a pénztárcádra, mert közben a telefonnal voltál, nem a pénztárcával. De az is lehet, hogy a pohárra cserélted ki, amibe azután vizet töltöttél.

Ha pedig tényleg elvesztek az iratok, itt egy útmutató a pótlásról.

  • 2022.11.24

Szia uram, falu 260 ezer euróért? Érdekel?

Ennyiért Budapesten egy jobb lakást lehet venni.

  • 2022.04.11

Na jó, de mi az a tojás?

Biológiaóra, gyerekek, húsvéti különkiadás.

  • 2022.03.26

Hogyan keressünk elveszett tárgyakat?

Az első és legfontosabb: ne pánikolj!