Még 5 alaptermék, amit már nem tudsz megvenni

Még 5 alaptermék, amit már nem tudsz megvenni

Rengeteget monitorozzuk az áruházi árakat, és néhány termék esetében a mindent sújtó infláció már olyan mértékű, hogy vegye meg a fene, maradjon a polcon, akkor se kell, ha amúgy beleférne, mert az ár egyszerűen röhejessé vált. Második rész.

Az első öt itt van.

Saláta

Jó, február végén a zöldségek-gyümölcsök a lehető legdrágábbak, a saláta már tavaly nyáron is az volt, most pedig egyenesen komikus, hogy 3 kalória és egy elég mérsékelt fogyasztói élmény 4-500 Forintba kerül. Ez az egyik nagy kedvencünk, a tojásos nokedli miatt sem mindegy. Ha pedig Cézár salátát ennél (recept itt), az a többi hozzávaló miatt is egy igencsak drága előételke lesz. 

Zsír

1000 Forint felett van kilója. Bár a legjobban újrahasznosítható, sokszor felhasználható sütőzsiradék, és mind szeretjük a zsíros kenyeret, pláne a zsíros linzertésztával készült zserbót, de ehhez túl drága lett.

Szalonna

A szalonnát is szeretjük, sajnos ahhoz képest, hogy csupán élvezeti értéke van, mert ennyi zsiradékra még egy bányásznak sincs szüksége, az 1500-2000 Forint közötti ár (sőt, akár több) indokolatlan, és fölösleges luxussá teszi ezt a közönséges alapanyagot.

Fehérrépa

Tényleg annyiba van a leves, mint a hús.

Petrezselyem

Hát, ennyiért nem díszítünk instagram-kompatibilissé semmilyen ronda ételt egy kis petrezselyemmel, az biztos. 

 

 

 

 

 

  • 2022.11.24

Szia uram, falu 260 ezer euróért? Érdekel?

Ennyiért Budapesten egy jobb lakást lehet venni.

  • 2022.04.11

Na jó, de mi az a tojás?

Biológiaóra, gyerekek, húsvéti különkiadás.

  • 2022.03.26

Hogyan keressünk elveszett tárgyakat?

Az első és legfontosabb: ne pánikolj!