- Címkék:
- konyha
- rend
- Otthonka
- konyhabútor
Korábban már írtunk egy csomó olyan dologról, amiket sosem érdemes a konyhai munkalapon tartani, most ezzel szemben olyanokat sorolunk fel (meg is indokoljuk), amiket érdemes mindig elölhagyni.
- Minden nap használt eszközök: olyanokra kell itt gondolni, amiket tényleg olyan gyakran használunk, hogy nem éri meg még azt az időt sem, amíg bedobjuk a fiókba. A kedvenc olló, spatula, egy fakanál, egy edényfogó - ilyenek. Egy nagy korsóban elférnek, de akit zavarnak, akassza föl.
- Minden reggel (vagy este) használt készülékek: én csak a kávéfőzőt tudom mondani, de a szendvicssütő és a kenyérpirító még beleférhet - amennyiben tényleg minden nap, vagy naponta többször kellenek. Sőt, egyes háztartásokban a rizsfőző is ilyen, Ázsiában szinte minden konyhában folyton kint van a pulton.
- Alapvető főzési hozzávalók: sószóró, borsdaráló és olaj. Ennyire érdemes gondolni. A fűszerek többségét sokkal jobban megéri fiókban, szekrényben vagy külön polcon tartani.
- Bizonyos nem konyhai cikkek: legtöbbünknek ma már a konyha a lakás központja, nemcsak főzünk és eszünk benne. A vitaminokat vagy a postát például nem biztos, hogy hülyeség a konyhapulton tartani. Ha zavaró, akkor csináljunk egy külön kis sarkot nekik.
Ami legfontosabb: annyira legyen rend a konyhában, amennyire csak lehet. Anélkül, hogy maga a rendtartás lenne terhes.