4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

Korábban már írtunk egy csomó olyan dologról, amiket sosem érdemes a konyhai munkalapon tartani, most ezzel szemben olyanokat sorolunk fel (meg is indokoljuk), amiket érdemes mindig elölhagyni. 

  1. Minden nap használt eszközök: olyanokra kell itt gondolni, amiket tényleg olyan gyakran használunk, hogy nem éri meg még azt az időt sem, amíg bedobjuk a fiókba. A kedvenc olló, spatula, egy fakanál, egy edényfogó - ilyenek. Egy nagy korsóban elférnek, de akit zavarnak, akassza föl.
  2. Minden reggel (vagy este) használt készülékek: én csak a kávéfőzőt tudom mondani, de a szendvicssütő és a kenyérpirító még beleférhet - amennyiben tényleg minden nap, vagy naponta többször kellenek. Sőt, egyes háztartásokban a rizsfőző is ilyen, Ázsiában szinte minden konyhában folyton kint van a pulton.
  3. Alapvető főzési hozzávalók: sószóró, borsdaráló és olaj. Ennyire érdemes gondolni. A fűszerek többségét sokkal jobban megéri fiókban, szekrényben vagy külön polcon tartani.
  4. Bizonyos nem konyhai cikkek: legtöbbünknek ma már a konyha a lakás központja, nemcsak főzünk és eszünk benne. A vitaminokat vagy a postát például nem biztos, hogy hülyeség a konyhapulton tartani. Ha zavaró, akkor csináljunk egy külön kis sarkot nekik.

Ami legfontosabb: annyira legyen rend a konyhában, amennyire csak lehet. Anélkül, hogy maga a rendtartás lenne terhes. 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.