4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

Korábban már írtunk egy csomó olyan dologról, amiket sosem érdemes a konyhai munkalapon tartani, most ezzel szemben olyanokat sorolunk fel (meg is indokoljuk), amiket érdemes mindig elölhagyni. 

  1. Minden nap használt eszközök: olyanokra kell itt gondolni, amiket tényleg olyan gyakran használunk, hogy nem éri meg még azt az időt sem, amíg bedobjuk a fiókba. A kedvenc olló, spatula, egy fakanál, egy edényfogó - ilyenek. Egy nagy korsóban elférnek, de akit zavarnak, akassza föl.
  2. Minden reggel (vagy este) használt készülékek: én csak a kávéfőzőt tudom mondani, de a szendvicssütő és a kenyérpirító még beleférhet - amennyiben tényleg minden nap, vagy naponta többször kellenek. Sőt, egyes háztartásokban a rizsfőző is ilyen, Ázsiában szinte minden konyhában folyton kint van a pulton.
  3. Alapvető főzési hozzávalók: sószóró, borsdaráló és olaj. Ennyire érdemes gondolni. A fűszerek többségét sokkal jobban megéri fiókban, szekrényben vagy külön polcon tartani.
  4. Bizonyos nem konyhai cikkek: legtöbbünknek ma már a konyha a lakás központja, nemcsak főzünk és eszünk benne. A vitaminokat vagy a postát például nem biztos, hogy hülyeség a konyhapulton tartani. Ha zavaró, akkor csináljunk egy külön kis sarkot nekik.

Ami legfontosabb: annyira legyen rend a konyhában, amennyire csak lehet. Anélkül, hogy maga a rendtartás lenne terhes. 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.