Gyümölcshab készítése

Gyümölcshab készítése

Nem egy rakétatudomány, jól megválasztott alapanyaggal mégis elég népszerű a gyümölcshab, akár ünnepi asztalra is oda lehet rakni.

  • 2 dl habtejszín (főzőtejszín soha nem fog felverődni, minden másnak meg nem megfelelő az íze)
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 marék karakteres gyümölcs: eper, málna, kökény, csipkebogyó, pürésítve, ha fagyasztott, akkor lecsöpögtetve és pürésítve

A habtejszínt behűtöm, majd a cukorral kemény habbá verem és beleforgatom a gyümölcsöt, rögtön tálalom.

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.