A palacsintasütés mozdulatai

A palacsintasütés mozdulatai

Szakmányban tolni a palacsintát nem nagy művészet, az alapmozdulatokat azért nem árt elsajátítani. 

  • 2020.11.27

Ki ne dobd a kolbászzsírt!

Itt a sütőkolbászok, disznótorosok ideje, egyre többször jutunk a tepsi aljában maradó fűszeres zsírmaradékhoz, amelyet többféleképpen lehet hasznosítani. 

  • 2020.11.26

Túl sok lett a kocsonyába a hús, mit tegyek vele?

Mivel nem használok zselatint a kocsonyába, ezért éppen annyi vízzel főzöm, ami ellepi az alapanyagokat. Ezzel az aránnyal készítve viszont kiosztásnál a lé mindig elfogy, mikor van még egy-két tányér köröm, vagy fül. Ez a maradék azóta az egyik kedvenc ételem, kedves kínai grillemből tanultam a receptet.

  • 2020.11.26

Házilag ízesített csodás ropogtatnivalók

Az ízesítés nélküli olajos magok és pattogatott kukorica sokkal olcsóbbak, mintha az extrás fűszereseket vásároljuk meg, és házilag sokkal különlegesebb és finomabb végeredményt tudunk előállítani belőlük, olcsóbban.