A rántott krumpli jobb, mint gondoltad

A rántott krumpli jobb, mint gondoltad

Egy finom salátaburgonyát választva alapanyagnak, a rántott krumpli friss zöldségekből, akár most télen könnyen elérhető reszelt gyökérzöldségekből és káposztából készült salátával kiad egy főétkezést. Rendkívül komfortos, szerethető étel, csak nem a hagyományos pályán kell kirántani, hanem annál sokkal egyszerűbben. 

Tempura kell neki. 

A legfontosabb, hogy minden legyen a lehető leghidegebb. Az alapanyagok éjszakázzanak a 4 C fokos hűtőszekrényben, az a biztos.

  • 2 db tojássárgája
  • 1 csésze liszt (kb. 150 g)
  • 1 csésze víz (250 g)
  • legfeljebb 5 mm vastagra szeletelt burgonya, a képen sárga salátának való, Montana, az nagyon bevált a célnak
  • sütéshez: szőlőmag-, vagy napraforgóolaj, kevés szezámmagolajjal kikeverve még jobb lesz

Az alapanyagokat vékonyan belisztezem, minden fölösleget leporolok. Egy mély tálba rakom a tojásokat, kikeverem a vízzel. Egyben ráborítom a lisztet, hanyagul kikeverem, tényleg nem kell simára keverni, lehet csomós, mutatom.:

A belisztezett zöldséget belemártom, és bő, 180 C fokos olajban sütöm aranybarnára, ropogósra.

Ahogy a hagyományos rántott pályát, ezt sem szabad belisztezve vagy bundázva pihentetni, mert tönkremegy. Frissen tálalom. 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.