- Címkék:
- krumpli
- burgonya
- 4 alapanyag
- tempura
- rántott
Tempura kell neki.
A legfontosabb, hogy minden legyen a lehető leghidegebb. Az alapanyagok éjszakázzanak a 4 C fokos hűtőszekrényben, az a biztos.
- 2 db tojássárgája
- 1 csésze liszt (kb. 150 g)
- 1 csésze víz (250 g)
- legfeljebb 5 mm vastagra szeletelt burgonya, a képen sárga salátának való, Montana, az nagyon bevált a célnak
- sütéshez: szőlőmag-, vagy napraforgóolaj, kevés szezámmagolajjal kikeverve még jobb lesz
Az alapanyagokat vékonyan belisztezem, minden fölösleget leporolok. Egy mély tálba rakom a tojásokat, kikeverem a vízzel. Egyben ráborítom a lisztet, hanyagul kikeverem, tényleg nem kell simára keverni, lehet csomós, mutatom.:
A belisztezett zöldséget belemártom, és bő, 180 C fokos olajban sütöm aranybarnára, ropogósra.
Ahogy a hagyományos rántott pályát, ezt sem szabad belisztezve vagy bundázva pihentetni, mert tönkremegy. Frissen tálalom.