A rántott krumpli jobb, mint gondoltad

A rántott krumpli jobb, mint gondoltad

Egy finom salátaburgonyát választva alapanyagnak, a rántott krumpli friss zöldségekből, akár most télen könnyen elérhető reszelt gyökérzöldségekből és káposztából készült salátával kiad egy főétkezést. Rendkívül komfortos, szerethető étel, csak nem a hagyományos pályán kell kirántani, hanem annál sokkal egyszerűbben. 

Tempura kell neki. 

A legfontosabb, hogy minden legyen a lehető leghidegebb. Az alapanyagok éjszakázzanak a 4 C fokos hűtőszekrényben, az a biztos.

  • 2 db tojássárgája
  • 1 csésze liszt (kb. 150 g)
  • 1 csésze víz (250 g)
  • legfeljebb 5 mm vastagra szeletelt burgonya, a képen sárga salátának való, Montana, az nagyon bevált a célnak
  • sütéshez: szőlőmag-, vagy napraforgóolaj, kevés szezámmagolajjal kikeverve még jobb lesz

Az alapanyagokat vékonyan belisztezem, minden fölösleget leporolok. Egy mély tálba rakom a tojásokat, kikeverem a vízzel. Egyben ráborítom a lisztet, hanyagul kikeverem, tényleg nem kell simára keverni, lehet csomós, mutatom.:

A belisztezett zöldséget belemártom, és bő, 180 C fokos olajban sütöm aranybarnára, ropogósra.

Ahogy a hagyományos rántott pályát, ezt sem szabad belisztezve vagy bundázva pihentetni, mert tönkremegy. Frissen tálalom. 

 

 

 

 

  • 2021.02.27

Itt a tavasz, a tojásos nokedli ideje!

A tavasz kötelező kelléke a tojásos nokedli salátával. Mivel saláta már egész évben van, akár ezeken a kora tavaszi, napsütéses napokon is elkészíthetjük ezt a kedves komfortételt. 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.