Mutatjuk hogyan készíts virágcukrot!

Mutatjuk hogyan készíts virágcukrot!

Pár hét és sorban nyílnak ehető, sőt, finom virágok, amelyek ízét cukorban is megőrizhetjük. 

A képen fent tavalyról levendula, lent orgona. Utóbbi virágzása most indul, finom, illatos, elegáns ízű virág. 

Virággyűjtéskor fontos a pontos fajmeghatározás -védett és mérgező növényeket nem szabad leszedni- és hogy hagyjunk belőle más élőlényeknek is, kopasztani a vaddisznók szokása.

A cukorhoz csak a szirmokat használom. 

 

A virágot 1:1 arányban cukorral egy késes aprítóba rakom és finomra aprítom.

Befőttesüvegben szorosan letömködve sötét, hűvös helyen hónapokig eláll.

Felhasználási lehetőségek:

  • limonádék
  • koktélok
  • tejszínes, túrós édességek 
  • mákos guba 
  • joghurt
  • lekvárok
  • friss gyümölcsök

Egyes virágok íze hőérzékeny, mások, pl. levendula, jól tűrik a hőkezelést, de mindenképpen a főzési folyamat végén használjuk a virágcukrot, hogy minél több íz maradjon meg. 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.