- Címkék:
- tészta
- nemtudokesnemakarokfozni
A gyors és teljesértékű ételek csúcsa egy jó tészta, ennek elemeit vesszük sorra.
Milyen tésztából?
Változó. Mivel most nagyon lemegyünk alapba, ezért nem bonyolódunk bele minden olasz tartomány saját tésztaformájába.
- Hagyományos hazai tésztaételek (túrós, mákos, diós): legalább 8 tojásos nagykocka, vagy szélesmetélt
- Mindenféle kész szószok, amiket össze-vissza vásárolsz: durumtésztából készült penne vagy fusilli jó lesz, aki szereti, vegyen spagettit, és nem kell félni a teljes kiőrlésű tésztáktól, nagyon finomak
Hogyan főzzem meg a tésztát?
Mindig rá van írva a zacskóra, el kell olvasni és annyi percig főzni lobogó vízben. Fontos, hogy a tésztát mindig bő és lobogó vízben kell főzni.
Öblítsem?
Nem kell.
Olajozzam?
Nem kell, a tésztát közvetlenül fogyasztás előtt kell elkészíteni, ezért ne olajozd, hanem azonnal adj neki szószt és edd meg!
Szósz kiválasztása
Mivel most nem főzünk, vegyél kész szószt. A kiválasztásnál arra ügyelj, hogy ne legyen benne adalékanyag és tartósítószer, így jobb minőségű élelmiszert kapsz.
Amikkel garantáltan jó eredményt érhetsz el, a különböző pestók, több márka kínálatában elérhetők.
Sajt kérdés
Ha szintet akarsz lépni, ne csak trappistát reszelj rá, hanem vegyél egy parmezánt, cheddart, esetleg morzsolj rá kéksajtot, próbálj ki kecskesajtokat, juhtúrót.
Tésztasaláta
Miért ne? Az alábbiakkal keverd ki és jó másnap is, hidegen is.
- olívabogyó, olívaolaj, kapribogyó, szárított paradicsom
- tonhal, majonéz
- zellerszár, szardínia. olívaolaj
- főtt tojás, majonéz, csili
Receptek
6 minimalista és csodás olasz alapspagetti