Rizs chips olcsón, olaj nékül

Rizs chips olcsón, olaj nékül

A riszből készült chipsek meghökkentően drágák, de ezeket otthon is el lehet készíteni és aki még olajat sem akar látni rajta, az se baj. 

  • rizsliszt, lehet barna is
  • tetszőleges fűszerek, a képen rozmaringos

A lisztet elkeverem a fűszerekkel és a sóval és annyi vízzel, hogy jól gyurmázható legyen. A folyamat innentől megegyezik a töltött rizstészta formázásával -részletek a linken-, de sütőpapírral készítem, nem fóliával. 

A munkalapra kirakok egy akkora sütőpapírt, mint a sütőlemezem. A lisztből diónyi gombócokat formázok, egymástól kb. 20 centiméter távolságra a sütőlapra rakok annyit, ami kifér. Beborítom egy másik sütőpapírral, és a gombócokat egyenként, egy nehéz, sima fenekű tárgy segítségével vékony körré lapítom (pl. mozsárral) 

Előmelegített, 200 C fokos sütőbe tolom és kb. 30 percig sütöm. Utána leveszem óvatosan a chipszeket a lapról és a rácsra helyezve rápirítok, ha van rá igény.

Magában, tetszőleges mártogatóssal is feladható, a képen csilis, sóban eltett citromos paradicsommal látható, ehhez az alapanyagokat összeturmixoltam és ennyi. 

 

 

 

 

  • 2021.04.11

Egy hónapja élek vegán étrenden, mi történt?

100 napos étrendkísérletünkből eltelt 30 nap. 

  • 2021.04.10

Drága a zöldség? Szedd magadnak a határban!

A zöldségek és gyümölcsök ára rendkívül magas és kora tavasszal nem is lehet hazai szabadföldi terményekhez jutni, kivéve ha vadon termő zöldségeket szedünk. 

  • 2021.04.08

A világ legdrágább zöldsége tényleg nagyon finom

A komlóhajtás nem újdonság, legfeljebb a gasztronómia fedezte fel magának pár éve és ez eredeményezi a kétes címet is, ami valóban sokkoló számot takar.