Tiszta rizslisztből gyúrt tészta formázása

Tiszta rizslisztből gyúrt tészta formázása

A rizsliszt gluténmentes, ezért rendkívül nehezen formázható, törik, szakad, rettenet. Az alábbiakban mutatunk egy trükköt a formázásra, töltésre, hogy színtiszta rizslisztből is tudjatok finomakat főzni, mert a rizsliszt nem csak gluténmentes, hanem kifejezetten finom, édeskés alapanyag is, és a töltött tésztát megsütve szuper roppanósságot lehet belőle előcsalogatni.

A rizsliszt lehet fehér, vagy barna is. Annyi vízzel gyúrom be, hogy gyurmázható legyen. Fogok két merevebb, erősebb fóliát, az egyiket a munkafelületre rakom. A tésztából diónyi gombócot gyúrok.

Rárakom a másik fóliát és kilapítom egy nagy, lapos fenekű, nehéz tárggyal, pl. mozsár, vasserpenyő.

A közepét megtöltöm egy evőkanálnyi szinte tetszőleges finomsággal, a képen például borsos párolt káposzta, de bármi mehet bele ami nem igényel további sütést, pl előpirított fűszerezett gomba, hüvelyes püré, darált hús, lekvár, túró, reszelt sajt, ami tetszik, és megfelel az étrendnek. :

 Az alsó fólia segítségével félbehajtom, a széleit összenyomkodom.

Óvatosan leveszem róla a fóliát.:

de nem szabad lerakni, menjen rögtön egy felforrósított és kiolajozott serpenyőbe, ahol közepes lángon aranybarnára sütöm és nagyon finom, ropogós csodát kapok.

  • 2021.03.03

Így lesz csinos az amerikai palacsintád

Az amerikait kicsit máshogy kell sütni, mint a másikat, mert a tésztája vastagabb, merevebb. Mutatjuk, hogyan van az a máshogy. 

  • 2021.03.01

Paprikás krumpi laskagombával

Annyi mindennel fel lehet dobni a paprikás krumplit, és a pirított gomba még a kolbászt is magasan veri.

  • 2021.02.28

Olcsó, gyors, gusztusos: szardíniás kosár

Sós pite sorozatunk ékköve: szardíniás pitécske.