Tőkehal ropogós négy tartós alapanyagból

Tőkehal ropogós négy tartós alapanyagból

A fagyasztott tőkehal egy kevésbé értékelt alapanyag, pedig könnyen beszerezhető, tárolható és megfelelő technológiával elkészítve fantasztikusan finom.

  • 90 dkg fagyasztott tőkehal
  • 30 dkg fagyasztott leveles spenót
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • sütéshez: sertészsír

A halat tiszta konyharuhában alaposan kinyomkodom. Késsel finomra darabolom, egy konyharuhába tekerem és ezt is kinyomkodom. A spenótot kiolvasztom, egy krumplinyomó segítségével alaposan kinyomom belőle a nedvességet, durván összevágom és elkeverem a hallal és a zsemlemorzsával. 

Annyi zsemlemorzsát elég hozzáadni, amitől formázható lesz a massza, a maradék morzsába pedig a vizes kézzel, vagy két kanállal formázott gombócokat forgatom.

Nagyon forró, és a gombócokat majdnem elfedő mennyiségű zsírban sütöm ki pár perc alatt. Citrommal, salátával tálalom. A halnak kerekebb ízt, testet ad, ha zsírban sütjük, jól áll neki.

A fagyasztott tőkehal vásárlásáról, előkészítéséről itt olvashatsz részletesen.: 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.