Tőkehal ropogós négy tartós alapanyagból

Tőkehal ropogós négy tartós alapanyagból

A fagyasztott tőkehal egy kevésbé értékelt alapanyag, pedig könnyen beszerezhető, tárolható és megfelelő technológiával elkészítve fantasztikusan finom.

  • 90 dkg fagyasztott tőkehal
  • 30 dkg fagyasztott leveles spenót
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • sütéshez: sertészsír

A halat tiszta konyharuhában alaposan kinyomkodom. Késsel finomra darabolom, egy konyharuhába tekerem és ezt is kinyomkodom. A spenótot kiolvasztom, egy krumplinyomó segítségével alaposan kinyomom belőle a nedvességet, durván összevágom és elkeverem a hallal és a zsemlemorzsával. 

Annyi zsemlemorzsát elég hozzáadni, amitől formázható lesz a massza, a maradék morzsába pedig a vizes kézzel, vagy két kanállal formázott gombócokat forgatom.

Nagyon forró, és a gombócokat majdnem elfedő mennyiségű zsírban sütöm ki pár perc alatt. Citrommal, salátával tálalom. A halnak kerekebb ízt, testet ad, ha zsírban sütjük, jól áll neki.

A fagyasztott tőkehal vásárlásáról, előkészítéséről itt olvashatsz részletesen.: 

  • 2021.02.26

Hóvégi menük: olcsó, takarékos és gazdaságos

Itt a hónap és a tél vége is, így menüsorozatunk utolsó téli számában spórolós menüket állítottunk össze. A hentest nem nagyon kell miatta zaklatni, és a rengeteg zöldség nem csak a pénztárcánkat kíméli, de a szervezetünknek is jót tesz így tél végén.

  • 2021.02.25

Proli aki párizsit eszik?

Járjuk körbe a kérdést komolyan, mert a helyesírást se azért őrizgetjük, mert elment az eszünk, hanem különben nem értenénk meg mit akar a másik. Így van ez a nyelvvel is, ha valaki helytelenül használ egy kifejezést, azt félreértik, vagy hülyének nézik. Ez állatok között a tévesen kommunikáló egyed életébe kerülhet, úgyhogy több komolyságot.

  • 2021.02.24

Krumplis tészta nagyon újragondolva

Burgonya, barnított vaj, tészta -lasagne, vagy lebbencs- és kész a hóvégi, szerethető és spórolós főétel.