- Címkék:
- 4 alapanyag
- tőkehal
- könnyű
- olcsó
- spenót
- 90 dkg fagyasztott tőkehal
- 30 dkg fagyasztott leveles spenót
- 20 dkg zsemlemorzsa
- só
- sütéshez: sertészsír
A halat tiszta konyharuhában alaposan kinyomkodom. Késsel finomra darabolom, egy konyharuhába tekerem és ezt is kinyomkodom. A spenótot kiolvasztom, egy krumplinyomó segítségével alaposan kinyomom belőle a nedvességet, durván összevágom és elkeverem a hallal és a zsemlemorzsával.
Annyi zsemlemorzsát elég hozzáadni, amitől formázható lesz a massza, a maradék morzsába pedig a vizes kézzel, vagy két kanállal formázott gombócokat forgatom.
Nagyon forró, és a gombócokat majdnem elfedő mennyiségű zsírban sütöm ki pár perc alatt. Citrommal, salátával tálalom. A halnak kerekebb ízt, testet ad, ha zsírban sütjük, jól áll neki.
A fagyasztott tőkehal vásárlásáról, előkészítéséről itt olvashatsz részletesen.: