Tőkehal ropogós négy tartós alapanyagból

Tőkehal ropogós négy tartós alapanyagból

A fagyasztott tőkehal egy kevésbé értékelt alapanyag, pedig könnyen beszerezhető, tárolható és megfelelő technológiával elkészítve fantasztikusan finom.

  • 90 dkg fagyasztott tőkehal
  • 30 dkg fagyasztott leveles spenót
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • sütéshez: sertészsír

A halat tiszta konyharuhában alaposan kinyomkodom. Késsel finomra darabolom, egy konyharuhába tekerem és ezt is kinyomkodom. A spenótot kiolvasztom, egy krumplinyomó segítségével alaposan kinyomom belőle a nedvességet, durván összevágom és elkeverem a hallal és a zsemlemorzsával. 

Annyi zsemlemorzsát elég hozzáadni, amitől formázható lesz a massza, a maradék morzsába pedig a vizes kézzel, vagy két kanállal formázott gombócokat forgatom.

Nagyon forró, és a gombócokat majdnem elfedő mennyiségű zsírban sütöm ki pár perc alatt. Citrommal, salátával tálalom. A halnak kerekebb ízt, testet ad, ha zsírban sütjük, jól áll neki.

A fagyasztott tőkehal vásárlásáról, előkészítéséről itt olvashatsz részletesen.: 

  • 2020.12.02

Csodadesszert főzés nélkül: kávé, datolya, joghurt

Ismét egy ünnepi, mégis nevetségesen egyszerűen elkészíthető, ráadásul tápláló, minőségi desszert.

  • 2020.12.02

Hogyan rakjak össze egy sajttálat?

Tejfölországban nem nagyon megy ez a sajttál-téma, pedig érdemes ismerkedni, pláne ünnepek alatt sok terhet levesz a láthatatlan munkás válláról, ha desszertnek elég készen vásárolt sajtokat szeletelni és gusztán adjusztálni. Sajtszerető családban nagy sikere lesz. 

  • 2020.12.01

Sütöttem egy klasszik túrótortát, elég stabil lett

Előre kell bocsájtanom, hogy ez nem az a krémes-gyümölcsös verzió. Ez egy szép tömör sütemény, amiből nyugodtan lehet nagyot csinálni, mert két nap után is isteni. Vagy még jobb is.