Tőkehal ropogós négy tartós alapanyagból

Tőkehal ropogós négy tartós alapanyagból

A fagyasztott tőkehal egy kevésbé értékelt alapanyag, pedig könnyen beszerezhető, tárolható és megfelelő technológiával elkészítve fantasztikusan finom.

  • 90 dkg fagyasztott tőkehal
  • 30 dkg fagyasztott leveles spenót
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • sütéshez: sertészsír

A halat tiszta konyharuhában alaposan kinyomkodom. Késsel finomra darabolom, egy konyharuhába tekerem és ezt is kinyomkodom. A spenótot kiolvasztom, egy krumplinyomó segítségével alaposan kinyomom belőle a nedvességet, durván összevágom és elkeverem a hallal és a zsemlemorzsával. 

Annyi zsemlemorzsát elég hozzáadni, amitől formázható lesz a massza, a maradék morzsába pedig a vizes kézzel, vagy két kanállal formázott gombócokat forgatom.

Nagyon forró, és a gombócokat majdnem elfedő mennyiségű zsírban sütöm ki pár perc alatt. Citrommal, salátával tálalom. A halnak kerekebb ízt, testet ad, ha zsírban sütjük, jól áll neki.

A fagyasztott tőkehal vásárlásáról, előkészítéséről itt olvashatsz részletesen.: 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.04.22

Ha komolyan gondolod és egy szakácskönyvet akarsz: az Ezüst Kanál

Úgy 20 éve vettem a sajátom, a Váncsák mellett ez az egyik olyan szakácskönyvem a közel százdarabos gyűjteményben, amit tényleg használok, most egy barátnőm és szuperolvasónk megvette az angol kiadást, és ennél többet nem is tehetett volna a konyhájáért.

  • 2022.04.21

Mutass jó olcsó terméket: Tescós spagettik

Sorozatunkban jó ár és érték arányú termékeket vadászunk. Márkásat, sajátmárkásat, ami akad. Nem akciós termékek, hanem amennyire az infláció és az árufluktuáció engedi, állandóan készleten lévő, állandó áras termékek.