- Címkék:
- fűszer
- tárolás
- befőttes üveg
Hogyan ne?
Fiókban szétszórva, kitépett zacskóban akkor se tároljátok a fűszereket, ha postásgumival, vagy iratkapoccsal rögzítettétek az összenyomorgatott tasakot. Bemegy a levegő, kijön a fűszer. Mellesleg elég ronda, nehezen tisztán tartható ez a közkedvelt technológia.
A polcon, pláne a főzőlap közelében, átlátszó üvegekben sem megfelelő módszer fűszereket tartani. A hő és a fény akkor is árt a fűszereknek, ha légmentesen lezárjuk a tárolóedényt. Az élet nem főzőműsor.
Hogyan igen?
A befőttesüvegek alapvetően jók, csak nem a főzőlap feletti polcon. Zárt, sötét és hűvös kamrában, vagy a hideg falra szerelt zárt szekrényben megfelelnek a célnak és még feliratozással se kell bíbelődni, hiszen látszik a tartalom. A kicsi üvegek ingyen vannak, elég gyűjteni és elmosni ezeket.
Pro tipp:
zárt és átlátszatlan dobozok. Egy fém, vagy kerámiadoboz a szekrényen kívül, egy polcon is működik, a feliratozástól azonban nem lehet eltekinteni, hacsak nem akarjuk leellenőrizni minden egyes alkalommal a teljes portfóliót, amikor csak a csillagánizs kell.
Alternatív megoldásnak nem csak a kis befőttes, de az arckrémes tégelyeket is be lehet vetni. Az üvegek elsötétítésére pedig kiváló megoldás egy fekete szóróspré, ez olyan esetekben is jól működik ha az üveg tartalmának extra meleg kell pl. házilag érlelődő fekete fokhagyma, a képen látható üveg is azért készült.