Nyugtató tippek kaotikus időkre

Nyugtató tippek kaotikus időkre

Egy éve építkezünk, és még több évig nem lesz vége, így muszáj bevetni pár trükköt a lelki béke érdekében, mert pár hétig ki lehet bírni a szakácskönyveink, sütő, burkolat és vakolat nélkül, de évekig nagyon sok lesz. 

A huzamosabb ideig tartó rendezetlen körülmények megőrjítenek és hízlalnak is, mindkettőről írtunk már, ezért összeszedtünk pár trükköt, amikkel kevesebb munka van, mint amennyit segítenek ép ésszel kibírni. 

Vesd be az ágyat

Sőt, vegyél szép új ágyneműket, így lesz egy pont, ahol rend és tisztaság vár. A reggelt is jól indítja, ha beveted az ágyat, rögtön sikerült elvégezni, befejezni, kipipálni egy feladatot. 

Rakd a ruhákat állványra

A sporttáskából öltözés sok energiát elvesz, ha lehet egy portalan, némiképp szeparált helyiséget kijelölni, inkább legyen ott, állványokon és átláthatóan, dobozokba rendezve a ruhatár.

Tisztítsd meg az ablakokat

Kifejezetten üdítő és hetekig tartó hatása lesz.

Működjön a kád

Ha szerettek kádban lazítani, akár ideiglenesen, de legyen hamar bekötve, így lesz lehetőség egy lazító fürdőre. Sőt, attól még, hogy egy fürdő nincs burkolva, felhabosíthatod szép törülközőkkel, hangulatvilágítással, gyertyákkal.

Legyen hangulatvilágítás!

Akármekkora a káosz, állíts fel állólámpákat, fényeket, mintha mi se történt volna.

A munkaterület legyen rendezett

Ha otthon, íróasztalnál dolgozol, azt tartsd szigorúan tisztán és rendben.

Egyél rendesen

Add meg a módját. Ha a kezedből, akkor is ülj le és próbáld meg élvezni, és próbálj meg minőséget enni, ne csak valami kapkodva vásárolt, rossz minőségű péksüteményt. Válassz inkább kapkodva vásárolt olajos magokat, almát, banánt, ha egyáltalán nincs felület és lehetőség meleg ételt készíteni. 

Állítsd fel a mikrót, grillezz

Ha nincs konyha, egy mikró és egy csakazértis grillezek magamnak valamit ünnep sokat dob a hangulaton és az elfogyasztott ételek élvezeti értékén. 

 

 

 

 

 

 

  • 2022.11.03

4 dolog, aminek a konyhapulton a helye

Néhány dolog a praktikum és a rendmánia metszéspontjában.

  • 2022.07.29

Egy nagymama házirendje, amivel nálad is rend lesz

Tiszta udvar, rendes ház, de rendes lakás, boldog otthon!

  • 2022.04.29

Hogyan mossam ki a csomózott kötőféket?

Ha olyan ostoba, vagy olyan kiváló ízlésű vagy, mint én, és a sötét színű lovadra világos csomózottat használsz, egy napon ott állsz egy nagyon undorító csomó kötéllel, amin a mosógép nem segít. Valami más igen.