Milyen fajta Smaug?

Milyen fajta Smaug?

Jövőre akartunk csirkéket, erre ez a kis lény ott volt a kanapé alatt.

Mivel fecskék és rozsdafarkúak rendszeresen berepülnek a házba és az arcunkba ordítanak, elsőre annyira nem tűnt fel mi ez az éktelen csipogás, de az irány szokatlan volt, és az egyik kutya is határozottan és nem jó szándékkal érdeklődött, így mentem megmenteni a kis eltévedt fecskefiókát, sérült kismadarat, gondoltam én. 

Erre egy komplett napos csibe balhézott a nappaliban. Sose fogjuk megérteni hogy került ide, brutál beton lábazat van körben, mindegy, itt van.

Gyorsan beburkoltam egy zoknival és beraktam a pólómba, azt tudtam, hogy nem bírják a hideget, meg is nyugodott, el is csendesedett én pedig kénytelen voltam gyorsba' felfrissíteni csibenevelési ismereteim.

Kotlós kéne, de nincs kotlós, így maradnak a pótlékok. A csibe az egyik kutyaszállító ketrecbe került, kapott vizet, reszelt főtt tojás, indítótápot és egy infralámpát a feje fölé, mert hiába van pusztulat meleg hetek óta, most pont esik és neki ez még hideg.

Az éjszakát csendben kihúzta, most néha balhézik, néha csendes, hát majd lesz valahogy, mindenesetre veszünk még csibét, ne legyen egyedül. András elnevezte Smaugnak, a fajtára egyelőre egy australorp tippet kaptunk, hát meglátjuk, reméljük felnő, mi igyekszünk. 

  • 2022.03.11

A világ egyik legértékesebb lova kijutott Ukrajnából

Mindent elárasztanak a gazdáik ölében Ukrajnát elhagyó kutyák és cicák, miközben egy élő legendáért és rendkívüli tenyészértékű lóért eddig izgult a lovasvilág. A The Horse Magazine értesülései szerint az ukrán tulajdonban lévő Cornet Obolensky egy utódjával együtt tegnap lépték át a lengyel határt.

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.