Divat

2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.

2021.02.14

A minőségi ruházat ismérvei, tények és tévhitek

Az egy szezont viselt rongyok ideje lassan elmúlik, egyre többen látják be, a fast fashion olyan mértékben környezetszennyező iparág, hogy az már ciki. Viszont nem olyan könnyű felismerni a minőséget, mert attól még, hogy drága egy ruházati termék, nem biztos, hogy évtizedekig fog minket szolgálni, hiszen a fast fashion gagyik se éppen olcsók. Összeszedtük mit érdemes, és mit nem érdemes figyelni egy ruhadarabon ha hosszú távra tervezünk vele. 

2021.02.13

Idei cipődivat: az otthoni, a 90-es évek legalja és a lovaglócsizma

Idén a cipők harmonizálnak a ruhákkal, úgy fogunk az utcán mászkálni, ahogy még otthon is csak a rosszabb napjainkon szoktunk. Jó hír: ha maradtak cipőink az igen ronda kilencvenes évekből, az megint divatba jön, hogy tűnt volna el örökre.

2021.02.11

Elszakadt a kedvenc dzseki? Így megmenthető

Vannak olyan ruhadarabok és szakadások, amik esetében fel se merül, vagy nagy hiba lenne ezért kidobni, érdemes inkább megjavítani és tovább viselni. A képeken egy értékes sídzseki, ami melósruhaként funkcionálva pont mindegy, hogy a kar alsó részén foltozva van, vagy nincs, ezért nem veszünk újat még ötezért sem, pláne nem százért, amibe egy minőségi technikai kabát kerül. 

2021.02.10

Hogyan vásároljunk háztartási varrógépet?

Varrni szórakoztató, költséghatékony és környezettudatos hobbi, az egyetlen befektetés egy varrógép, amely bearanyozhatja, vagy tönkreteheti a szórakozásunkat.

2021.02.07

Ennél nincs drágább sikermellény az országban

Elkészült az etikus sikermellényem, fantasztikusan működik, örök darabnak tűnik, kár, hogy ennyi munkám még ennél sokkal nagyobb melókban sem volt, talán csak egészen nagy horderejűekben, amelyek messze túlmutatnak egy ruhadarabon. Amiben pedig ennyi meló van, abból nagyon sok márkás tollmellényt lehet megvásárolni, csak hát ez nem tollmellény, hanem növényi töltettel készült, sőt, egy környezetkárosító gyom termésével tömtem ki.

2021.02.06

Hogyan viseljünk megfelelően húszmilliós karórát?

Mostanában talán több polgártársamban felmerült a kérdés, ha vajon a magánnyugdíjpénztár-einstand idején elvesztett megtakarítást fogom és ügyesen fialtatom, ma milyen órát vehetnék belőle és azt hogyan viselném a mindennapokban. Hát így.

2021.02.02

Menő bevásárlószatyor maradékokból

A cekkerek újra divatba jöttek, és ahogy teljesen kikopnak életünkből a nejlonzacskók, úgy lesz egyre több értelme a saját gyártású textilzsákoknak. Így készül igényesen.

2021.02.02

Profi henger táskafül házilag

Cekkerkészítő sorozatunk második részében megmutatjuk hogyan készül egy igazán szép fül.

2021.02.02

Hogyan adjunk alul bőséget a magunk varrta cekkernek?

Újra divatba jöttek az évekig használható cekkerek, és mivel ezeket maradék anyagból, levetett szoknyákból is meg lehet varrni, végigvesszük lépésről-lépésre, hogyan készül el a lehető legegyszerűbben egy ilyen szatyor. 

2021.02.01

Textilek applikálása szépen I.rész: a téglalap

Elsősorban szeretett pólók esetében fordul elő, hogy a póló már rongyos és szitás, de imádjuk az elején a mintát és meg kell menteni. Sorozatunkban több lehetőséget is sorra veszünk, ez itt a legegyszerűbb, téglalap alakú minta applikálása másik textilre. 

2021.01.28

Pánttal szegés szépen, könnyen, apparát nélkül

Szoknya, vagy nadrág derekának belseje, béleletlen zakó, blézer, szoknya belseje, vagy alja esetében is felmerül a szegőpánttal eldolgozás, ami szebb és tartósabb is a locknál. Így a legkönnyebb apparát nélkül elkészíteni.

2021.01.25

Mi mindenre jó egy kidobásra ítélt szoknya?

Van az a reménytelen kategória, amit biztosan nem fogunk már hordani, amit nem lehet érdemben továbbajándékozni, alapanyaga géprongynak se alkalmas, mégis a fene egye meg, fáj a szív kidobni. Íme pár lehetőség. 

2021.01.23

Lehet fenntarthatóan öltözködni? Hogyan?

A ruhaipar ügyesen kitalálta ezt a fenntartható divat fogalmat, fenntartható márkákkal, ami egy ordas nagy marhaság, jóhogy nem fenntartható autóipar, nincs, nem lehet fenntartani, amit legyártasz, az koszol, amit divatból gyártasz, az nem kell. A fenntartható az, ha nem vásárolsz ész nélkül. Csak ezt a vállalást nehezebb kirakni az instára mint egy fenntartható cimkés, levéllel megnyomott ronda kis táskát. Akkor mégis mit tegyen az, aki nem csak az instagram kedvéért ülne fel a fenntartható öltözködés vonatra, hanem kész tenni valamit az ügy érdekében?

2021.01.20

Eszelős rakott szoknya varrása középkezdő hobbivarróknak

Nem nehéz elkészíteni és egy látványos alapanyagot választva elég menő dizájnerholmit kaptok. 

2021.01.17

Csodaszoknya középkezdő hobbivarrónőknek

Némi bátorsággal kezdők is belefoghatnak ebbe a gyönyörű körszoknyába. Rejtett húzózár való bele, talán ez az egyetlen nem kezdő művelet az elkészítés során, de attól sem kell megijedni és nem kell hozzá speciál talp sem, ráadásul videós segítséget is adunk. 

2021.01.16

Derékmelegítő varrása tíz perc alatt

A szerencsések eljutnak abba a korba, hogy már nincs ki a derekuk télen, sőt, extra melegséget kívánnak. A lenti melegítőt kezdők is el tudják készíteni.

2021.01.13

Kötött hatású sál csomózási mozdulat videó

Kiegészítő anyag egy szuper és egyszerű sál elkészítéséhez.

2021.01.09

Szexi boasál készítése szempillafonalból

Akár kézzel is egy óra alatt össze lehet rakni ezt a látványos és meleg sálat. 

2021.01.08

Menő kötött sál tű nélkül, ügyetleneknek is

2021 egyik új trendje a kötött holmi, ami ha szép drága, de sajnos akkor is drága ha gagyi, ezért tavaszig sokat fogunk foglalkozni a kézi kötéssel, hogy mindenki állati divatos legyen, hátha idén többet lehet mutogatni a szerkókat. 

2021.01.07

Nagyszemű kötött sál extrázása gyöngyökkel

Divat a kötött, mutatjuk a kézzel könnyen elkészíthető csodákat. 

2021.01.06

Látványos, strukturált sál kötés nélkül

Idén a kötött a divat, és ez a sál ugyan nem kötött, sőt varrni se kell, a hatás mégis mutatós, levegős és meleg.

2021.01.06

Kötés, belépő szint: az ujjaiddal kötött csodasál

Pólófonalból látványos sálat lehet készíteni a puszta kezeinkkel, kb másfél óra, azaz egy mozifilm alatt. Mert annyira nem nehéz, hogy közben ne lehessen befogadni egy nettó katasztrófafilmet. Agyasabb alkotások alá nem ajánlott, mág elvétitek a szemet.

2021.01.06

Ujjal kötés videó

Egyszerű, hasznos, idegnyugtató technika mindenkinek. Idén menő a kötött!

2021.01.05

Látványos fonal készítése kidobásra ítélt pólókból

A trend-előrejelzések szerint ez a kötött holmik éve lesz, ezért itt is nekiállunk kötni. Nagyon az alapoknál kezdjük, aztán a nagyon alapoknál be is fejezzük, mert a realitás talaján sajnos nem nagyon állnak meg a kézzel kötött, tripla csavart 3D csodapulóverek. Szerencsére elég sok egyszerű kötnivaló akad, így ezekkel fogunk foglalkozni. 

2021.01.01

Öltözködési trendek 2021-ben: a slamposság éve

Eléggé hanyagul öltözött évnek nézünk elébe, ami tekintettel arra, hogy 2020-ban sokan többet voltak mackóban, mint előtte egész életükben, annyira nem lesz furcsa. A 2021-es szerkókat nagyjából ki lehet túrni a szekrényből, rég láttam ilyen koncepciótlan, kizárólag a múltból építkező szezont, hát az elmúlt évek hangulatából ennyire tellett. 

2020.12.16

Vegyél ajándékot lomipiacon!

Szombat-vasárnap még nyitva lesznek a szabadtéri lomipiacok, ahol egyrészt szabad levegőn, másrészt olcsón lehet fantasztikus ajándékokat vásárolni. Összeszedtem a saját kis lomis szerelmeimet és adunk pár tippet, hogy egyáltalán mi az a lom, ami ugyan rosszul néz ki, de van benne lehetőség. A lomis cuccok ráadásul értékmentés, tehát környezettudatos döntés.

2020.12.15

Retro strasszkitűző új élete

Könnyen és olcsón beszerezhető kiegészítő a strasszokkal kirakott bross, ráadásul sokoldalúan felhasználható. Lomipiacokon, vagy azok online felületein lehet hozzájutni.

2020.12.15

Egy marék gagyi gyöngyben rejlő csodás lehetőségek

Lomipiacokon fillérekért beszerezhető alapanyag, elég arra figyelni, hogy a felülete ne legyen kopott és bontható legyen a régi gyöngysor, utána már lehet is vele dolgozni. A mellékszereplő strasszláncok, kitűzők is lomipiacokról vannak. Mellesleg ajándéknak is szuperek. 

2020.12.13

Maradék pamut legjobb helye: zsebkendő házilag

Kellemes tapintású pamutpuplin-maradékokból könnyen lehet értékes textilzsebkendőt varrni, ami egy monogrammal kihímezve, vagy anélkül, ajándéknak se rossz. 

2020.12.10

Percek alatt megvarrható szexi és meleg turbán

Bár mérsékelten valószínű, hogy nagy bulik lesznek idén télen, ebben az utcán is lehet csillogni-villogni. 

2020.12.04

Laza cicafüles sapka két varratból

Maradékból, tíz perc alatt összedobható praktikus és cuki sapka, akár gyerekeknek is.

2020.12.01

Egyszer őszintén a szőrtelenítésről

A szőrtelenítés egyidős az emberi civilizációval, ezzel semmi értelme vitatkozni. Az, hogy mely korban éppen mi volt a bevett szokás, a történelem során periodikus volt, a történet pedig máig sem ért véget.

2020.12.01

Etikus sikermellény IV: Miből lehet környezettudatosan varrni?

Elég lassan jutott a mellényem a célegyenesbe, mert a fantasztikusan jónak tűnő, környezettudatos megoldás befuccsolt, így B terv után kellett néznem.

2020.11.16

Tökéletes szalag varrása, akár övnek is

A legkezdőbb varrónők is tökéletesen el tudják készíteni ezt az övet, amely jó anyagválasztással látványos ruhadarab, vagy szép ajándék is lehet. 

2020.11.12

Szexi medál kétbalkezeseknek, ajándékba, fillérekből

Folytatjuk a csillárkristály újrahasznosító sorotatot, most egy medállal, amely elkészítése már-már kínosan egyszerű. 

2020.11.11

Látványos nyaklánc filléres csillár-alkatrészekből

Ismét bontott csillárkristályokat vettünk alapul egy feltűnő ékszer elkészítéséhez, ami ajándék is lehet. 

2020.11.05

Etikus sikermellény III rész: a bélés elkészítése

A harmadik részben korlátok közé tereltem a töltőanyagot. Volt anyázás, bár igazából sokkal rosszabbra számítottam, András tesa bíztatására készült videó, amiről azt gondoltam egy katasztrófafilm lesz, pedig végülis egy középszar töltetet sikerült előállítani, erre mindenki képes és működni fog, azzal nem lesz baj. Porszívótok, idegrendszeretek azért legyen kéznél!

2020.11.02

Finoman mintázott sál nagyon ügyetleneknek is!

Egy egyszerű alapanyagból textilfesték és egy zsineg segítségével kellemesen mintázott különlegességet tudunk készíteni, akár ajándékba, fillérekből. 

2020.10.30

Gyönyörű sál a saját kis ügyetlen kezeiddel festve

Sorra veszünk pár atombiztos textilfestési technikát, mert itt a sálszezon, meg az ajándékozási szezon. Ez a második.

2020.10.29

Textilfestés kétbalkezeseknek: csíkos batik

A batikolás általában nem igényel túl nagy kézügyességet, ez a csíkos mintázat még annyit sem.

2020.10.21

Olcsó és menő ajándék: levelekkel festett sál

Elég egy megfelelő színű 30-40 cm széles puha pamutdarab és fantasztikus egyedi sálat tudunk készíteni, minimális kézügyességgel.

2020.10.17

Alulértékelt magyar kézműves csoda: szegedi papucs

Egy hazai, egyedi és kézműves csoda, amely nagyjából kizárt, hogy szembejöjjön az utcán, vagy a lakásban. 

2020.10.06

Cipőápolási alapismeretek

Itt a nedves, saras idő és a zárt cipők időszaka, és ha hosszú távra vásárolunk, muszáj vigyázni és ápolni a cipőket. 

2020.10.04

Itt a hideg, fázok, mit vegyek fel???

Nagyanyáinknak már megint igaza volt azzal a kivan a derekad dologgal. Első körben például ne legyen ki a derekad. 

2020.10.01

Lehet büntetlenül viselni a titokzoknit?

Igen, fázni rosszabb.

2020.09.26

Övviseleti kisokos őszi ruhákkal, kabátokkal

Kánikulában zavaróak a lenge ruhákat a bőrre tapasztó övek, nem mindenkinek van kedve egy kiegészítő miatt sós izzadsággal kidörzsölni a derekát. A kánikulának vége van egy időre, jöhetnek az övek, ingruhák, kabátruhák, ballonok és könnyű kabátok, amelyeken nagyot dob egy jól megválasztott öv.

2020.09.24

Etikus sikermellény projekt 2. rész: A töltőanyag

A kizárólag etikus alapanyagokból készülő luxustermékhez elkezdtem begyűjteni az alapanyagokat.

2020.09.23

Az etikus sikermellény projekt, bevezetés

Aki egész évben keményen sportol szabadtéren, vagy szeret télen is célszerűen öltözködni, és még szeretne környezettudatosan és állatokkal szemben etikusan eljárni, mindenképpen lábon kell lőnie magát. Talán nem minden esetben. 

2020.09.18

Öreg, vagy megkeményedett bőr felpuhítása

A bőr örök élet, elég ápolni és gondozni. Ha ez egy ideig elmaradt, a bőr koszos, matt, kemény, de nincs berepedve, elszakadva, jó eséllyel vissza tudjuk puhítani. A módszer akkor is jó, ha ugyan megvigyázott, ám évekre félrerakott és merev, kemény bőrt akarunk meglágyítani. 

2020.08.25

Kézimunkások megmentője: a nagycsillámos körömlakk

Van, akinek a manikűrösnél készített géllak se húzza ki, sajnálja is rá a pénzt, a műköröm pedig nem az ő világa. Nekik a házi lakkozás végképp kész rémálom, mert aki az ipari gélt leamortizálja pár hét alatt, a kommersz lakkokat pár nap alatt teszi tönkre. Marad a natúr köröm, esetelg az átlátszó fény, vagy ha valamit muszáj felkenni: a csillám.

2020.08.21

Hogyan viseljük a kivágott orrú cipőt?

Lassan véget ér a szandálok és flip-flopok ideje, és a zárt cipők előtt még előkerülnek a kivágott orrú darabok, amiknél nincs csinosabb. Ezeket sajnos nem annyira könnyű viselni, mint a teljesen zárt cipőket. 

2020.08.20

Férfi vagyok, hordhatok rövid ujjú inget?

Nyilván mindenki azt visel, amit akar, legalábbis a törvényileg adott keretek között, amelyek Magyarországon nem túl szűkek. A viseletünk attól még információt közvetít a megfigyelők számára, akik következtetéseket fognak levonni. 

2020.08.20

Hogyan kell feltűrni az ing ujját?

Mivel a rövid ujjú ing viselése korlátok közé van szorítva, jó ha tudja az ember hogyan tudja szépen feltűrni a hosszút. Így. 

2020.08.19

Így kell kézzel felszegni nadrágot, szoknyát

Előfordul, hogy leszakad a legszebb szoknyánk láthatatlan szegéssel rögzített alja, de nem kell megijedni. Így tudjátok kijavítani pár perc alatt. 

2020.08.17

Hogyan mentsük meg a kiszakadt flip-flopot?

A pár ezer forintostól a tizenötezer forintos flip-flopig minden ilyen műanyag, gagyi vacak halála, hogy leszakad a lábujjközi rögzítő gomb. Mindig leszakad, általában még a szezonban, egy szezont ezek nem bírnak ki. Nem kell kiborulni, van megoldás. 

2020.08.16

Villámgyors és csinos szoknya

Kezdők is bátran nekifoghatnak ennek a csinos szoknyának.

2020.08.13

Hogyan vágjuk ki a cimkét a ruhákból?

Szúr, ronda, kilóg itt is és ott is, a ruhákba varrt száznyelvű leporellókat, sőt, néha a szövött márkacimkéket szeretnénk eltávolítani. Ebbe néha maga a ruha sérül bele, így közvetlenül a tulajdonos is. Mutatjuk mik a lehetőségek a cimke eltávolítására és a ruhadarab épségének megőrzésére. 

2020.08.12

Varratbontás sérülésmentesen

Néha elrontjuk a varratot, vagy fölösleges cimkék vannak a ruhában, esetleg az a pár éve odarakott extra szűkítő már nem szükséges. Akkor bontani kell. Mutatjuk hogyan. 

2020.08.06

A lábmutogatás mindenkié, aki tudatosan csinálja

Blabla minit ne vegyél fel ezekkel a combokkal, blabla, anyuka ne hajolgasson sortban, blabla, a te korodban ne hordj rövidet blablabla, ezekkel nem kell foglalkozni, a mini és a sort viselést nem a hagyomány és az aktuális szépségideál mondja meg, hanem a józan eszed. A végeredményt pedig nem a korod, társadalmi státuszod, BMI-d, vagy a combod löttyedtsége fogja kiadni, hanem hogy amit akarsz a sortban, azt akard tudatosan, akkor talán nem ér meglepetés. 

2020.07.27

Csónaknyakú nyári blúzcsoda

Könnyű nyári blúz, könnyen elkészíthető és megfelelő anyagválasztás esetén kellőképpen látványos is. 

2020.07.23

Kimonó öv varrása házilag

Ingruhák, laza otthonkák szép kiegészítője az obi, avagy kimonó öv, amit nagyon egyszerű elkészíteni.

2020.07.22

Hogyan kötjük meg a túl hosszú övet?

Van, hogy egy kedvenc övünk van, esetleg ugyanazt a klasszikus bőrövet akarjuk viselni nadrághoz és ruhához is. Itt adódik több probléma, hogy egyrészt a finom ruhák bújtatója nem elég erős, nem bírja el a lelógó bőrszíj-többletet, másrészt ha vékonyabb a derék, mint a csípő, keletkezik jó sok  lelógó öv. Jól meg kell kötni hát. Így. 

2020.07.21

Ronda ingből pazar ingruha

Sok háztartásban vannak elfekvő, elajándékozásra, kidobásra túl jónak ítélt, mégis porosodó férfi ingek, vagy az üzletben, turiban pont annak az ingnek van tökéletes színe és mintája, amelyik férfiakra van szabva. Ha az ing nem túl nagy, fél óra alatt zseni ruhát lehet varrni belőle, teljesen kezdők is nekiállhatnak. 

2020.07.18

Gomblyukvarrás apparát nélkül

A gomblyuk elég para a kezdő varrónőnek, nem is mondom, hogy menni fog elsőre, cserébe némi rutinnal és jó finommotoros képességekkel érdemes megpróbálni, sima talppal és némi gyakorlattal szebb gomblyukat lehet készíteni, mint a hobbigépekhez kapható buta apparátokkal, azok sajnos elég limitált képességűek. Aki nagyon begyakorolja, képes lesz gomblyukazó gépek szintjén gomblyukazni. 

2020.07.16

Csodaszép kimonó varrása házilag

Aki tud egyenesen varrni, meg tudja csinálni, aztán lehet parádézni, mert ezt a darabot a megfelelő anyagválasztás viszi el a hátán, nem az haute couture ismeretek. 

2020.07.15

Milyen bőrövek rohadnak szét?

Amik nem bőrből vannak. Régen minden jobb volt rovatunk első fejezete következik, a pozdorjából készült övek. 

2020.07.14

Zsinórszandál házilag

Kétféle semmisincsalábamon szandál van: a gagyi és a drága. Sőt, a többségük drága és gagyi, a talpuk műanyag és büdös lesz benne a láb annak ellenére, hogy nincs rajta semmi, a tartópántok pedig szezon közepén biztosan kiszakadnak a két lábujjunk közül. Aki kicsit ügyes, készítsen magának bőrtalpú szandált.

2020.07.09

A megfelelő színű varrócérna kiválasztása

A varró-, és a tűzésnél használt cérna színének kiválasztása nem egyéni szociális probléma, van néhány nagyon egyszerű szabály, ami megkönnyíti a dolgunkat.

2020.07.05

Párnahuzat varrása 15 perc alatt

Egy párnahuzat elkészítése remek alkalom az egyenes varrás gyakorlására, mert sokkal több tudás nem kell hozzá. Ez egy bebújtatós modell, így nem kell megküzdeni sem a húzózár, sem a gombok kínjával, minimalista, funkcionális és csinos megoldás. És tényleg 15 perc munka a szabással együtt, amit inkább nevezzük egy téglalap kivágásának, mint szabásnak.

2020.07.02

Hogyan kell inget hajtogatni?

Így hajtogatja egy profi az ingeket, és így hajtogathatjuk mi is az ingeket és blúzokat, ha be kell pakolni a bőröndbe. 

2020.07.02

Hogyan kell inget vasalni?

Profi segítséggel mutatjuk meg, hogyan kell ezt jól csinálni. 

2020.06.30

Hogyan spóroljunk a varrócérnával?

Aki rendszeresen varr, jó, ha elsajátít pár egyszerű trükköt a cérnával spórolásra, mert drága és gyorsan kopik. 

2020.06.29

Hogyan viseljünk blúzként férfi pólót?

Van az úgy, hogy egy formátlan férfi pólón van az a minta amit nekünk, formás nőknek találtak ki. Nem baj, van megoldás. 

2020.06.27

Dísztűzés inggallérra, kézelőre

Egy egyszerű, unalmas ingen sokat lehet segíteni a klasszikus dísztűzéssel, amit egy egy tű és egy spulni hímzőcérna segítségével bárki el tud készíteni. 

2020.06.26

Inggomb felvarrása a legszebben

A legegyszerűbb blúzt is fel lehet javítani kontrasztos cérnával és szépen, kézzel felvarrott gombokkal. Mutatjuk hogyan kell. 

2020.06.25

Egyszerű szoknya ügyetleneknek

Szabás-varrás sorozatot indítunk, nem a hagyományos értelemben. Senkit se lehet így megtanítani varrni, ezért inkább olyan fazonokat és megoldásokat mutatunk, amiket akkor is el tudsz készíteni, ha nem tudsz varrni, mégis szeretnél. Egy varrógép sajnos elkél a műsorhoz. 

2020.06.20

Megfelelő viselet kánikulában

Kánikulában, tűző napon hajlamosak vagyunk levetkőzni, pláne aki idáig rejtegette a négy fal között a strandpapucs-kompatibilis testét, holott kánikulában pont felöltözni kell. Nem gyapjúpulcsiba, hanem bő, világos pamutszerkókba.

2020.06.19

Természetes textilek és felismerésük

Bár a ruhák cimkéjén mindig megtaláljátok a pontos alapanyag-összetételt (kötelező feltüntetni), jó, és hasznos szemre megmondani miből van az a tunika, mit várjak tőle, és hogyan szeressem.

2020.06.14

Férfi pólóból női blúz

A Hogyan ne öltözzünk kurvának, hogyan öltözzünk lazán és a hogyan öltözzünk úgy, mintha nem azt akarnánk, egyelőre nem tisztázott című sorozatunk első része. Mindenkinek, ahol halmokban állnak a nem viselt, jó színű férfi pólók, de neki nincs egy rongya, pénze se sok, és a kézügyessége sincs a csúcson. Környezettudatosnak is mondható húzás a portorlőrongyban, vagy kutya derékaljban csillogni.