Divat

2020.07.05

Párnahuzat varrása 15 perc alatt

Egy párnahuzat elkészítése remek alkalom az egyenes varrás gyakorlására, mert sokkal több tudás nem kell hozzá. Ez egy bebújtatós modell, így nem kell megküzdeni sem a húzózár, sem a gombok kínjával, minimalista, funkcionális és csinos megoldás. És tényleg 15 perc munka a szabással együtt, amit inkább nevezzük egy téglalap kivágásának, mint szabásnak.

2020.07.02

Hogyan kell inget hajtogatni?

Így hajtogatja egy profi az ingeket, és így hajtogathatjuk mi is az ingeket és blúzokat, ha be kell pakolni a bőröndbe. 

2020.07.02

Hogyan kell inget vasalni?

Profi segítséggel mutatjuk meg, hogyan kell ezt jól csinálni. 

2020.06.30

Hogyan spóroljunk a varrócérnával?

Aki rendszeresen varr, jó, ha elsajátít pár egyszerű trükköt a cérnával spórolásra, mert drága és gyorsan kopik. 

2020.06.29

Hogyan viseljünk blúzként férfi pólót?

Van az úgy, hogy egy formátlan férfi pólón van az a minta amit nekünk, formás nőknek találtak ki. Nem baj, van megoldás. 

2020.06.27

Dísztűzés inggallérra, kézelőre

Egy egyszerű, unalmas ingen sokat lehet segíteni a klasszikus dísztűzéssel, amit egy egy tű és egy spulni hímzőcérna segítségével bárki el tud készíteni. 

2020.06.26

Inggomb felvarrása a legszebben

A legegyszerűbb blúzt is fel lehet javítani kontrasztos cérnával és szépen, kézzel felvarrott gombokkal. Mutatjuk hogyan kell. 

2020.06.25

Egyszerű szoknya ügyetleneknek

Szabás-varrás sorozatot indítunk, nem a hagyományos értelemben. Senkit se lehet így megtanítani varrni, ezért inkább olyan fazonokat és megoldásokat mutatunk, amiket akkor is el tudsz készíteni, ha nem tudsz varrni, mégis szeretnél. Egy varrógép sajnos elkél a műsorhoz. 

2020.06.20

Megfelelő viselet kánikulában

Kánikulában, tűző napon hajlamosak vagyunk levetkőzni, pláne aki idáig rejtegette a négy fal között a strandpapucs-kompatibilis testét, holott kánikulában pont felöltözni kell. Nem gyapjúpulcsiba, hanem bő, világos pamutszerkókba.

2020.06.19

Természetes textilek és felismerésük

Bár a ruhák cimkéjén mindig megtaláljátok a pontos alapanyag-összetételt (kötelező feltüntetni), jó, és hasznos szemre megmondani miből van az a tunika, mit várjak tőle, és hogyan szeressem.

2020.06.14

Férfi pólóból női blúz

A Hogyan ne öltözzünk kurvának, hogyan öltözzünk lazán és a hogyan öltözzünk úgy, mintha nem azt akarnánk, egyelőre nem tisztázott című sorozatunk első része. Mindenkinek, ahol halmokban állnak a nem viselt, jó színű férfi pólók, de neki nincs egy rongya, pénze se sok, és a kézügyessége sincs a csúcson. Környezettudatosnak is mondható húzás a portorlőrongyban, vagy kutya derékaljban csillogni.