Kültér

2021.02.22

Késfenési trükkök nagy szükségben

Az alábbi megoldások természetesen nem helyettesítik sem a szent szakikat, sem a Japánból rendelt köveket, csak van az a szomorú vasárnap délután, amikor ott áll a paraszt a kölcsönlakás fakanalaival és egy háromkilós marhalábszárral, amiből ebédre gulyást kell készíteni, a híres kövek és még híresebb szakik meg sehol sincsenek. Jön kiránduló-, és kempingszezon, készüljünk!

2021.01.19

Gilisztatea készítése

Mivel tavasszal indul a nagy konyhakert-projekt, időszerű kinevelni a tápoldat-gyáros kis terráriumomat. Így készül a gilisztafarm és terméke, a gilisztatea.

2021.01.19

Otthonka az otthonkában: gilisztavillánk első lakója

Építettem egy gilisztavillát szemétfeldolgozási és tápoldat-készítési céllal. Ő az első lakó. 

2021.01.04

Tűzrakás olajos hordóban

Ezen a télen lehet több kültéri összejövetelünk lesz a telken, mint máskor, aki pedig nem akar beruházni egy esemény kedvéért egy teraszmelegítő gázgombára, egy olajos hordóval és sok száraz fával annál nagyobb hatásfokkal is megmelegedhet az udvaron.

2020.10.14

Miben kell szállítani az erdőben szedett gombát?

A kaszálni lehet az őzlábat állapotok uralkodnak országszerte, ilyenkor sok lelkes amatőr esik abba a hibába, hogy mire elér a szakellenőrig, egy morzsás takony fogadja a nejlonzacskó mélyén a fantasztikus vacsora helyett.

2020.09.13

Hogyan kiránduljunk kultúráltan és biztonságban?

Itt az ősz, a friss levegő, a tarka lombok, finom őszi termények és az erdei kirándulások ideje. A természetben mászkálás előtt nem árt felkészülni pár szabályból és a saját és a természet érdekében betartani ezeket. 

2020.09.11

A hazai rétek hazavihetetlen őszi csodája

Itt a kirándulóidő és a kikericsek ideje! Az ősszel virágzó kikerics fajok a kora őszi rétek csodái, felbukkanásuk üdítő szépség a múló természetben. A kikericsek különösen szép virágok, és jobb őket békén hagyni.

2020.09.11

Háromnapos horgászkoszt összeállítása

Egy elvonulós sporthorgászás élelmiszerigénye kissé máshogy alakul, mint amikor elmegyünk családilag, haverokkal kempingezni, sütni-főzni-grillezni. Ilyenkor, ami nem instant fogyasztható, az jön vissza megpunnyadva, vagy megy a szemétbe, ezért nagyon, nagyon okosnak kell lenni. 

2020.08.07

Milyen egy jó vesszőből készült nyárs?

Vadkempingezés, vagy akár egy sima domesztikált kerti sütögetés közben is felmerülhet az igény saját faragású vesszőnyársakra. Pár perc alatt el tudjátok készíteni, nem egy rakétatudomány, ezért teljesen fölösleges pénzt kiadni, majd a terméket mosogatni, tárolni. 

2020.07.01

A tökéletes mobil tűzrakóhely

Ez a megoldás azoknak való, akik autóval, kempingbusszal járnak horgászni, kempingezni, vadkempingezni. A kidobásra ítélt acélfelniből készült tűzrakóhely olcsó, biztonságos, funkcionális és jól néz ki, de nehéz, így nem annyira látom ahogy papa a Simson kormányán egyensúlyozza a töltésen, bár felőlem azt is lehet. 

2020.07.01

Hogyan kell tüzet rakni?

Mivel az ősembernek is sikerült, valószínűleg nekünk is fog, pláne mert nekünk már van tojásos dobozunk és öngyújtónk, salala! Az egész csak türelem kérdése, mert ezt nem lehet elkapkodni, ezért a videó se rövid.