Barkács

2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

2022.02.04

Miért készíts látványtervet, mielőtt megveszed a bútorokat?

Még a népesség elenyésző százalékát kitevő, térlátással és erős vizuális képzelőerővel rendelkező személyeknek is szükségük van pontos tervekre, mielőtt kiderül, az a kád, nem az a kád, és a piros csempe iszonyatosan undorítóan néz ki az egész fürdőben.

2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.

2022.01.11

Az év IKEA hackje

Én tényleg csak egy lábtörlőt akartam a rettenetes lovas csizma alá, de a lábtörlő felé át kellett mennem a képosztályon, és megszállt az ördög. Hátha nektek is hasznotokra válik. 

2021.11.19

Így tudsz szép élt glettelni

Nehéz feladat egy roggyant párkányt, vagy élt szép szabályosra kialakítani, de nem lehetetlen, mutatjuk is a trükköket!

2021.11.13

Villámgyorsan elkészíthető madáretető

Ebben a gyönyörű időben mi mást lehetne csinálni? 

2021.11.11

Bontod a kertet? Ki ne dobd a gyorskötözőket!

Sajnos egy-két, többé-kevésbé fagyálló növényt és gyökérzöldséget leszámítva vége a konyhakerti szezonnak, ideje összeszedni az elhalálozott növényeket, azokat, is amelyek gyorskötözővel lettek rögzítve. A gyorskötöző azonban nagyjából örök élet, le ne csípjétek. Mutatjuk a trükköt a kinyitáshoz. 

2021.11.11

Összetört a Herendi, hogyan lehet megmenteni?

Új sorozatunk a balesetes, imádott Herendim körül forog. Ma szemlézzük a lehetőségeket, mert a törés csak egy esemény egy tárgy életében, ahogy a kintsugi technika tartja. 

2021.09.29

Tönkrement mosógépem új életei: az ékszíj

A már eleve használtan vásárolt, elöltöltős Fagor bébi ezer sebből vérzett, mire úgy döntöttünk, itt a vége, nincs több szerelgetés. Pár hete már az udvaron állt, amikor leesett, miért is ne szedjük szét, hátha a nagyjának lesz hasznos helye. Lett is.

2021.09.28

Készíts menő vázát szemétből: csiszold!

Dunát lehetne rekeszteni karcos kristályvázákkal, amelyek nagy része préselt, tehát igazán sose volt értékes termék. Ezekből változatos technikák segítségével menő vázát lehet készíteni, ami súlyosabb, olcsóbb és személyesebb, mint egy frissen vásárolt, műanyag gagyi.

2021.09.22

Mosógépem új életei: mi legyen a koronaékszer dobbal?

A már eleve használtan vásárolt elöltöltős Fagor bébi ezer sebből vérzett, mire úgy döntöttünk, itt a vége, nincs több szerelgetés. Pár hete már az udvaron állt, amikor leesett, miért is ne szedjük szét, hátha a nagyjának lesz hasznos helye. Lett is.

 

2021.09.21

Így kell kinyitni a meghúzott gyorskötözőt

Vétek levágni! Mutatjuk, hogyan lehet kinyitni, és a gyorskötöző újra felhelyezhető máshova. 

2021.09.20

A tönkrement mosógépem új életei: a rézgömb

A már eleve használtan vásárolt elöltöltős Fagor bébi ezer sebből vérzett, mire úgy döntöttünk, itt a vége, nincs több szerelgetés. Pár hete már az udvaron állt, amikor leesett, miért is ne szedjük szét, hátha a nagyjának lesz hasznos helye. Lett is.

2021.09.20

A tönkrement mosógépem új életei: az üvegtál

A már eleve használtan vásárolt elöltöltős Fagor bébi ezer sebből vérzett, mire úgy döntöttünk, itt a vége, nincs több szerelgetés. Pár hete már az udvaron állt, amikor leesett, miért is ne szedjük szét, hátha a nagyjának lesz hasznos helye. Lett is. 

2021.09.15

Íme a trükk a méteres húzózár felkocsizásához

Nagyon sok szenvedést spórolhattok meg így. 

2021.09.12

Cuki foltozási technikákat mutatunk!

Néha fel se merül, hogy kidobjunk egy kilyukadt ruhadarabot, mert értékes, mert szerelem, mert miért? Mutatunk pár gyors és cuki mentőötletet a menthető esetekre.

2021.07.15

Mutatjuk hogyan tudsz profin textilt festeni!

A kulcs a reaktív festék, ami nem nagy ördöngősség. 

2021.07.07

Zseni ötletek mosószeres tasak újrahasznosítására

Megjelent ez a visszazárható gélpados tasak, amit kiürülés után, kidobás előtt egész jól be lehet fogni.

2021.07.01

Az ökobiólét teteje: nyomtass diólevéllel!

Új sorozatunkban rámentem az eco printingre, ökonyomtatás, vagy mindegy mi lenne magyarul, fogom a növényt a réten és textilt festek vele, aztán meglátjuk menő, vagy ciki lesz. A diólevél egész menő, már aki szereti a drappot és a szürkét.

2021.06.30

Mutatjuk, hogyan fonj szép virágkoszorút!

Virágzik a levendula, kalászosodnak a gabonák, számtalan szép növény virágzik, amelyekből tartós díszt fonhatunk lakásba, ajtóra, ajándékba. 

2021.06.29

Tudtad milyen szuper textilfesték a zöld dió?

Új sorozatba kezdünk, természetes festőnövényeket tesztelek. A zöld dió most érik, és erős, mint a bika. 

2021.05.27

Betonozol? Ettől megőrülsz!

Ma vicces napot tartunk, úgyhogy macska, délután meg kutya. Ezzel a kis etűddel elsősorban aktívan építkező kollégáknak szeretnénk egy kis szórakozást nyújtani. Örülj, hogy nem nálad.

2021.05.10

Mutatjuk hogyan ne öld meg a csavarbehajtót!

Épül a legnehezebb sorsú beállója, a századik után már mindenkinek menni fog gyorsan, szépen és tisztán a csavarbehajtás. A lényeg a megfelelő szög és hogy ne tököljetek. Csak a szokásos.

2021.05.08

Mutatjuk hogyan javítsd meg a kilyukadt slagot!

Nagy a kísértés, hogy jól betekerjük ragasztószalaggal, de azért a víz az úr, a nyomás kikezdi még az ezüst fajtát is. És ronda. Marad a toldalék, amit egy perc alatt fel lehet szerelni.

2021.05.05

Mutatjuk hogyan kell kiégetni a vasat sütés előtt!

Mivel füstös, büdös és tűzveszélyes a móka, célszerű kültéri eseményt szervezni köré, főleg ha egy nagyméretű edényt kell rozsdamentessé tenni.

2021.04.14

Egy hónapot aludtam súlyozott takaró alatt. Mi lett velem?

Péter Anna elkészítette, én pedig egy hónapja használatba vettem a spéci súlyozott takarót. Íme a tapasztalataim.

2021.04.13

Zseni ötlet a mosószeres flakon hasznosítására

Kevés ocsmányabb csomagolás van mint ezek a nyomorék flakonok, szerencsére még ezeket is újra lehet értelmesen hasznosítani egészen addig, amíg mindenki beszokik a csomagolásmentes boltokba. Az alábbi ötlet még ajándéknak is jó.

2021.04.09

Készíts menő ajándékot anyák napjára!

Még van három hét, hogy beszerezd az alapanyagokat, és elkészítsd az ajándékot. Az alábbi tippek mind könnyen elkészíthetők és különlegesek, egy csokor nárcisznál biztosan különlegesebbek. 

2021.04.06

Mutatjuk mit felejtesz el az új műanyag ablaknál!

Ha nem lesz vakolva, vagy nem lesz egyhamar vakolva az új ablakok körül, jobb cselekedni.

2021.03.16

Mutatjuk, hogyan kell fugaszínt választani!

Az esztétikai, és a MAPEI segítségével a műszaki szempontokat is átvesszük, így biztosan sikerül a megfelelő árnyalatot választani. 

2021.03.12

Megmutatjuk mikor milyen széles legyen a fuga

Technológiai és esztétikai szempontok is számítanak, a technológiai részletekről, közöttük a megfelelő fugaszélességről a MAPEI hideg-, és melegburkolati termékmenedzserét, Novák Pétert kérdeztük.

2021.03.11

Miért drága elvitetni a sittet?

Megkérdeztem, elmondták.

2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

2021.02.17

Ajtók felújításának és cseréjének költségei

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A végén a kisebb tételekből összeáll a lakásunkra nagyjából jól elköltött 6 millió.

2021.02.13

Hogyan újítsam fel a fürdőszobát egymillióból?

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. 

2021.02.12

Hogy néz ki egy hárommilliós konyha?

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet, hogy a végén azt is össze lehessen rakni, mire elég 6 millió forint, ha egy egész lakás felújítása a feladat.

2021.02.10

Filléres, tízperces cukiság Valentin-napra

A szerencsesüti tíz perc alatt elkészül és mindenki a párkapcsolatának megfelelően alakíthatja a tésztába csomagolt üzenetét.

2021.02.08

Fess egyedi, dizájner kávéscsészét Valentin-napra!

Valentintől függetlenül is készíthetsz egy ilyen tárgyat, nem akkora vesződés, mint messziről gondolnád. Mutatunk egy teljesen fakezűeknek való megoldást, amit ügyesek továbbfejleszthetnek.

2021.01.13

Funkcionális edzéseink: malter leverése bontott tégláról

Építkezős sorozatunkban bemutatjuk milyen mozdulatokkal lehet a leghatékonyabban leütögetni a maltert a bontott téglákról. Mellesleg kiváló edzés is. 

2020.12.28

Ez itt a kert I: a terep rendezése

Konyhakert épül a sittörmelékes, egyenetlen placc helyére. Első rész, a terep előkészítése. 

2020.12.24

Karácsonyi kardió: hogyan ás egy profi?

Papika (15) és Danika (11) segítségével mutatjuk mire is valók a terrierek. 

2020.12.23

Menő ajándékok az utolsó percben a sarki boltból

Úgy volt hogy nem jön, úgy volt hogy nem megyünk, elfelejtetted, utálod, 2020ismilyen, dugó van, tömeg van. Tehát marad a kisbolt a sarkon. Vannak olyan személyek, akik kiakadnak az alábbi megoldásokon, hát, ha ez a helyzet, vagy új rokonok után kell nézni, vagy előre gondolkodni.

2020.12.22

Nincs otthon szalag? Kösd át az ajándékot ezekkel!

Tartósabb holmikkal is át lehet kötni az ajándékot, mint a műanyag szalagok. 

2020.12.21

Karácsonyfa talpba igazítása baltával

Kell egy balta. Illetve kettő. Kézre, lábra, ütőerekre nagyon vigyázni! Köszönjük a fenyőfaárusnak a  szemléltetést!

2020.12.20

Csomagolás ragasztószalag nélkül I: könyv

A legtisztább nem csomagolni, sütőpapírba és szalagba csomagolni a második legtisztább megoldás. Könyvet így kell. 

2020.12.17

Hogyan bont pezsgőt egy úr?

Nagy bulik nem lesznek szilveszterkor, egy jó pezsgő attól még illik a legközönségesebb szerda délutánhoz is, úgyhogy átvesszük hogyan kell kultúráltan, halkan kinyitni. 

2020.12.15

Egy marék gagyi gyöngyben rejlő csodás lehetőségek

Lomipiacokon fillérekért beszerezhető alapanyag, elég arra figyelni, hogy a felülete ne legyen kopott és bontható legyen a régi gyöngysor, utána már lehet is vele dolgozni. A mellékszereplő strasszláncok, kitűzők is lomipiacokról vannak. Mellesleg ajándéknak is szuperek. 

2020.12.14

Kiesett egy kő, hogyan javítsam meg?

A legjobb minőségű kristályos nyavalyákból is néha kiesik egy-egy kő, a gagyikból meg pláne. Így lehet pótolni. 

2020.12.12

Unalmas szürke anyagmaradék felvirágoztatása

Minden hobbivarrónak a nyakán marad előbb, vagy utóbb egy teljesen értelmezhetetlen, unalmas és érdektelen fél méteres textil, amit törlőrongynak sajnál, másra meg nem jó. Hát be kell festeni, és utána felhasználni törlőrongynak. Vagy ha sikerül, jó színválasztás esetén extra ajándéknak is megfelelhet. 

2020.12.11

Természetes dekor ronda, rohadásnak indult dióból

A kutyáknak dobáltam hatalmas, rohadt diókat, amikor az egyikről eszembe jutott, végülis, ez akár jól is mutathat. És tényleg.

2020.12.09

Minimalista karácsonyfadísz faipari hulladékból

Asztalosipari hulladékból, lécmaradékokból készül a következő minimalista dísz.

2020.12.08

Egyedi, extrás tányérművészet mindenkinek

Bár András szerint a barna olyan, mintha mosatlan fagyis lenne, én kitartanék amellett, hogy ezek a tányérok fullos, kissé retro és nagyon egyedi kézműves termékek, amikhez kézügyesség se kell. Olcsó és különleges ajándéknak se rosszak. 

2020.12.08

Pér perc alatt elkészíthető, filléres ablakdísz

Egy, vagy több nagyméretű csillárkristály és egy erősebb zsinór, pl. bőrvarrócérna segítségével visszafogott és ünnepi csillogást lehet készíteni az ablakba. 

2020.12.06

Menő építőkocka faipari hulladékból

Nem kell drágán venni fakockákat, amikor a szemétből is lehet kiváló gyerekjátékot varázsolni. 

2020.11.30

Karácsonyfadísz tobozból és kristályból

Tobozt az erdőből, kristályt a lomipiacrók vagy ezek online piactereiről, madzagot a rövidárusnál lehet hozzá kapni. Fájdalmasan egyszerű és csinos. 

2020.11.30

Karácsonyfadísz tobozból és szalagból

Nagyon egyszerűen elkészíthető, filléres és kedves karácsonyfadísz. 

2020.11.29

Karácsonyi dekor kidobásra ítélt nippből

Fillérekért lehet lomipiacokon -látogathatók!- és azok online felületein szarvasos, őzikés nippeket vásárolni, pár darab ilyen állatka és egy fehér szóróspér segítésgével kész is az asztalon a minőségi karácsonyi hangulat! A hibás, lepattant nippek végképp filléresek és erre a hasznosításra tökéletesen megfelelnek azok is, nem kell egy hibátlan Herendit megpocsíkolni. 

2020.11.27

Filléres asztali karácsonyi dekoráció tobozokból

Folyamatosan mutatjuk az ötleteket a filléres, és környezettudatos karácsonyi dekorációkra, hogy ne költsetek túl sok műanyag szemétre.

2020.11.27

Három filléres és természetes ajtódísz elkészítése

Toboz, fenyő és csipkebogyó alapkoszorú elkészítése lépésről-lépésre.

2020.11.25

Így készíthetsz ajtódíszt tobozokból

Nem kell karácsonyi dekorációt vásárolni műanyagból, mert sokkal jobbakat tudtok készíteni egy erdei kiránduláson gyűjtött terményekből. 

2020.11.25

Alapkoszorú készítése fenyőgallyakból

Természetes alapanyagokból készülő, ünnepek után lelkifurdalás nélkül eldobható és filléres dekorációk sorozatunk második része: fenyőkoszorú ajtódísznek. 

2020.11.24

Koszorúkészítés csipkebogyóágból

Fölösleges eldobható minőségű, gagyi karácsonyi dekorációkra költeni, amikor az út szélén sokkal jobbat is lehet szedni. 

2020.11.20

Minimalista karácsonyfa modern otthonba

Se kézügyesség, se pénz nem kell az alábbi elegáns dekorációhoz.

2020.11.19

Karácsonyfa faipari hulladékból

Akinek nincs asztalosa, ahol tudna vegyes léchulladékot guberálni, vegyen lécet, még úgy is filléres ez az asztali karácsonyfa. 

2020.11.19

Pofonegyszerű szerszámostáska kezdő varróknak is

Kisebb szerszámok elrendezésére alkalmas boríték elkészítése lépésről-lépésre, kezdőknek is. 

2020.11.17

Karácsonyfadísz kidobásra ítélt farmerből

Egy teljesen kiszolgált farmernadrág, olló és hobbikellékes üzletekben kapható akasztók kellenek csak ehhez a karácsonyfadíszhez, nem kell varrni se, semmit. 

2020.11.12

Szexi medál kétbalkezeseknek, ajándékba, fillérekből

Folytatjuk a csillárkristály újrahasznosító sorotatot, most egy medállal, amely elkészítése már-már kínosan egyszerű. 

2020.11.11

Látványos nyaklánc filléres csillár-alkatrészekből

Ismét bontott csillárkristályokat vettünk alapul egy feltűnő ékszer elkészítéséhez, ami ajándék is lehet. 

2020.11.09

Filléres és menő ajándékok: hajtogatva festett sál

Fél méter természetes szálból készült méteráru, vasalással rögzíthető textilfesték, egy vasaló, némi zsinór és egy kis türelem kell a következő sál elkészítéséhez. Mintás függöny, párna, lakástextil készítésére is kiváló technika és ajándékba is!

2020.11.09

Filléres és menő ajándékok: kép merített papírból

Merített papírt mindenki tud készíteni, és meríteni se kell hozzá, mutatunk egy háztáji megoldást, amivel bárki, különleges eszközök nélkül is belefoghat. 

2020.11.08

Filléres és ragyogó karácsonyfadísz

Nem kell sokat költeni, hogy ragyogjon a fánk, első ötletünk bontott csillárkristályokból készül.

2020.11.03

Három gyönyörű, egyedi sál elkészítési útmutatóval

Aki a kilencvenes években volt kamasz, tud batikolni. Aztán azóta se szívesen batikol, pedig bolondbiztos technika és csodákat lehet vele létrehozni. Három nagyon egyszerű megoldás egy szép sál érdekében. Olcsó és menő ajándéknak is kiváló!

2020.11.02

Finoman mintázott sál nagyon ügyetleneknek is!

Egy egyszerű alapanyagból textilfesték és egy zsineg segítségével kellemesen mintázott különlegességet tudunk készíteni, akár ajándékba, fillérekből. 

2020.10.30

Gyönyörű sál a saját kis ügyetlen kezeiddel festve

Sorra veszünk pár atombiztos textilfestési technikát, mert itt a sálszezon, meg az ajándékozási szezon. Ez a második.

2020.10.29

Textilfestés kétbalkezeseknek: csíkos batik

A batikolás általában nem igényel túl nagy kézügyességet, ez a csíkos mintázat még annyit sem.

2020.10.27

Olcsó és menő ajándékok: mécsestartók betonból

Csak egy használt papírpohár, vagy egy térkőforma, egy mécses és némi beton kell hozzá. Szakmányban le lehet belőle gyártani több tucatot egy óra alatt, és kész a kiegészítő ajándék, apróság vendégségbe, vagy apróság saját magunknak. 

2020.10.25

Olcsó és menő ajándék: JYSK hekkelés felsőfokon

JYSK-ben vásárolt kerámia és üvegtárgyak egyszerű egyedivé alakítása pár falevél és porcelánfesték segítségével.

2020.10.21

Olcsó és menő ajándék: színes kép préselt levelekből

Egy házilag összepattintható képkeretet kell csupán megvásárolni - lakberendezési áruházakban lehet kapni- és kész az egyedi, és gyönyörűszép ajándék, vagy kép a saját falunkra. 

2020.10.21

Olcsó és menő ajándék: levelekkel festett sál

Elég egy megfelelő színű 30-40 cm széles puha pamutdarab és fantasztikus egyedi sálat tudunk készíteni, minimális kézügyességgel.

2020.10.16

Nagyon olcsó és kedves ajándékötletek

Úgy általában nem feltétlenül kell beleszakadni a karácsonyba, idén végképp összekócolódtak a szálak, így talán ideje bevezetni a karácsonyt takaréklángon.

2020.10.15

Filléres ajéndékok: tündéri gömbváza

Karácsonyig sok-sok TÉNYLEG filléres ötletet adunk ajándékozásra, főzésre, ép ész és a maradék forintok megőrzésére. A karácsonyba aztán végképp nem kéne idén belehalni.

2020.10.14

Percek alatt elkészíthető beton kaspó

Gyakorlat nélkül, percek alatt, fillérekből elkészíthető tál, vagy akár kaspó, ki minek nevezi. Olcsó és látványos karácsonyi ajándéknak is beillik. 

2020.09.08

Így kap új életet egy kopott Zsolnay tányér

Az indás Zsolnay tányérok formája örök klasszikus, az idők végezetéig tudunk velük tálalni, kivéve, ha csúnyán megkoptak a sok egymásra pakolástól, mosogatástól. Ezeket a kopott darabokat se kell eldobni, elég egy kis festék és mehetnek más helyiségekben megkezdeni az új életüket. 

2020.09.04

Házilag öntött cementlap, második fejezet

Időközben kiderült, hogy nem a legegyszerűbb dolog fain cementlapot önteni az udvaron, nem baj, megoldjuk. 

2020.09.03

Cementlap házi öntése: első kísérlet

Sokkal olcsóbb házilag elkészíteni a cementlapokat, mint megvenni, ezért nekiálltunk kidolgozni a módszert.

2020.09.01

Kézkímélő és gyors magtörés

Mogyoró, dió, mandula, érkezik a szezon és néha lehetőségünk adódik szedni ezekből a termésekből egy-két zsákkal. A feltörés nyűgje is elszáll a következő oktatófilm segítségével. 

2020.09.01

Rusztikus edényalátét faszeletből

Kevés munkával rusztikus edényalátétet lehet készíteni egy szelet fából, akár ajándékba is. 

2020.08.31

Tartós és gyönyörű fa vágódeszka házilag

A komolyabb, tartós vágódeszkák ára egészen fantasztikus magasságokban van, így aki amúgy is barkácsol, vagy készít több darabot -kiváló ajándék!-, sokkal jobban jár a házilag csiszolt és olajozott vágódeszkával. 

2020.08.29

Réz tárgyak tisztítása, fényesítése

Előfordul, hogy ki akarunk fényesíteni egy rézkilincset, régi veretet, vagy mint a lenti munkadarab esetében, antik lószerszámot. A folyamat munkás, pepecselős, cserébe a rendebehozott tárgy valószínűleg egy örök darab, ami megérdemli és meghálálja a befektetett munkát. 

2020.08.28

Hogyan süssek gázsütőben?

Nem a legszerencsésebb helyzet, amikor ott maradunk egy gázüzemű sütővel, sajnos van ilyen. Nem öröm, mert a gázsütő úgy nem jó, ahogy van, attól még van pár trükk ami megszépítheti a kapcsolatot.

2020.08.26

Hogyan mentsük meg a csíkokban tekeredő alufóliát?

Senkinek se kell bemutatnom a jelenséget, szerencsére nem menthetetlen és nem is kell vele órákig bíbelődni. 

2020.08.23

Öregített, magyarul vintage asztallap készítése

Nem mindenkinek stílusa ez a foltos, nyúzott hatású felület, az azonban kétségtelenül órási előnye, hogy nem látszik meg rajta semmi rosszaság, nem kell azon parázni, mikor borul ki rá a mi. Sajnos annyira nem könnyű gyorsan elkészíteni azt, amihez amúgy 20-30 év idő kellene.

2020.08.21

Miért a vas serpenyő a legjobb?

A huszadik ilyen-olyan bevonatos, tapadásmentes szemét után aki vesz egy vasat, nem fogja érteni, miért nem előbb tette meg ezt a lépést, akkor már rég visszahozta volna az árát. 

2020.08.17

Hogyan mentsük meg a kiszakadt flip-flopot?

A pár ezer forintostól a tizenötezer forintos flip-flopig minden ilyen műanyag, gagyi vacak halála, hogy leszakad a lábujjközi rögzítő gomb. Mindig leszakad, általában még a szezonban, egy szezont ezek nem bírnak ki. Nem kell kiborulni, van megoldás. 

2020.08.07

Milyen egy jó vesszőből készült nyárs?

Vadkempingezés, vagy akár egy sima domesztikált kerti sütögetés közben is felmerülhet az igény saját faragású vesszőnyársakra. Pár perc alatt el tudjátok készíteni, nem egy rakétatudomány, ezért teljesen fölösleges pénzt kiadni, majd a terméket mosogatni, tárolni. 

2020.08.04

Otthon csináld a fesztivált!

Ezen a nyáron nincsenek fesztiválok, úgyhogy megcsináljuk otthon a maradandót. Mutatjuk, hogyan.

2020.08.04

Finom csoda filléres tálcából

Lomipiacokon számtalan párszáz forintos tálcát lehet összeszedni, ezek általában csúnyák is, foltosak is. Ha jó a forma, a felületet egész szépen meg lehet segíteni a fürdőszobában is. 

2020.07.30

Ronda fémtálca felújítása két fillérből

Lomiban, félredobva kiváló formájú fémtálcákat lehet fillérekért, sőt, ingyen szerezni, sajnos ezeknek a felülete általában használhatatlanul karcos, vagy rondán fényes, esetleg pont matt. Nem baj, percek alatt szép szálcsiszolt darabot lehet belőlük készíteni. 

2020.07.29

Aloe gél házilag? Menj haza, részeg vagy!

Mint az Otthonkán folytatott tevékenységből is kiviláglik, amit lehet, megoldunk és nem vesszük meg. Kering azonban a neten pár olyan praktika, amiket a szerzők egyszerűen nem próbáltak ki, mert akkora marhaság házilag elkészíteni. Így történt az aloe géllel is, amit irgalmatlan vergődés házilag előállítani a kis konyhánkban.

2020.07.29

Dizájner váza szemétből

Egy Pringles doboz, kicsi kólás doboz, némi beton és kész a fantasztikus váza, még túl sok kézügyesség se kell hozzá.

2020.07.25

Hogyan rakjunk fel tükröt fúrás-faragás nélkül?

A csempét általában nem bölcs húzás megfúrni, egy tükör miatt pláne nem az. Sőt, kellőképpen egyenes falra is ragaszthatjuk a tükröt, amire figyelni kell, az a kétoldalú ragasztó/ragasztó teherbírása, amelyről a gyártónál lehet tájékozódni.

2020.07.07

Így kell fugázni!

Mostanában előfordul, hogy nincs aki kicsempézze a fürdőt, így jó alkualap lehet, ha csak a csempézést kell a szakembernek elkészíteni, a fugázást pedig elvállalja a család. 

2020.06.24

Sittből csoda: parádés tányéralátét

Egy szabályos formájú, tiszta élű, és megfelelő méretű greslap némi utómunkát követően mutatós, akár ünnepi tányéralátét lesz.

2020.06.22

Sittből csodát: edényalátét cementlapból

Sorozatunkban építési, felújítási hulladékokat hasznosítunk legjobb tudásunk szerint. Ma egy cementlapos ötlet következik, ami talán azért nem annyira építkezéshez kötött, mert ezeket lehet egyesével is kapni.

2020.06.21

Hogyan kell virágkoszorút fonni?

Alkalmi koszorút szinte bármilyen virágból fonhatunk, de például a videón is szereplő levendula koszorúja szárítható, és hónapokig díszít és illatosít ajtót, vagy lakást.

2020.06.04

Kinek van szüksége álló robotgépre?

Kétségtelenül vonzó, és öltözteti a konyhát egy negyedmilliós ipari műremek, azonban nem minden háztartásban van gyakorlati haszna is.