Kalászosodnak a gabonák, gyönyörűek vázában

Kalászosodnak a gabonák, gyönyörűek vázában

Egy csokor gabona kedves vágott virág nyáron, számtalan életet adó és pozitív kulturális kapcsolódásunk van vele, jó rájuk nézni. Ráadásul ebben a formában glutén-, és kalóriatartalmuk sem jelenthet problémát.

A búza, tritikálé, rozs és az árpa is mutatós, nagy kalászt -füzérvirágzat a helyes elnevezés, amelyben a szemek terméssé érnek- növeszt. Mivel ezek termesztett növények, a szedés egyenlő lopás, ezért illik kérni belőle egy csokorral, nem pedig ellopni. 

Szára tetszés szerint beállítható, röviden és hosszúra hagyva is jól mutat, kinek milyen vázája van, nekem most nagyjából befőttes üvegek vannak, építkezünk, abban is mutat. 

Meglepően színes, szép zöldekben és sárgákban pompázik. 

Ebben az időszakban még érdemes vízbe rakni, az érett gabonával majd külön foglalkozunk, mert a száraz növény számtalan dekorációs lehetőséget nyújt.

 

 

  • 2023.06.16

A Kirill pátriárka által kitüntetett Semjén magánakciója lehetett az ukrán hadifoglyok Magyarországra szállítása

Még a kormányon belül se tudtak róla mások, be is rágtak az álszent fővadászra.

  • 2023.06.11

DK: a szociáldemokratáknak választ kell adniuk a szorongásokra és bizonytalanságokra

A baloldaliaknak, a szociáldemokratáknak az a feladatuk, hogy megpróbálják újraszervezni ezeket a közösségeket, és képviseljék azokat, akiknek a hangja gyengébb ebben a világban - modta Dobrev Klára a DK szombati konferenciáján.

  • 2022.03.21

Gondoltál már arra, hogy szoba legyen a fürdő?

Felújítás, átalakítás előtt a fürdőszoba esetében egy idejében végrehajtott nézőpontváltással radikálisan eltérő hangulatú helyiséget tudunk kialakítani. A végeredmény ugyanis lehet egy kényelmes, kellemes szoba is, ahol lehet relaxálni, meditálni, fürdés közben megbeszélni, meg amit akartok, nem pedig csak egy gyorsan lezavart tisztálkodások területe. Egy-két tárgyi feltételnek sajnos teljesülnie kell egy intim és kellemes fürdő kialakításához, de ezek egy része még egy pici panelben is adott, nem kell palotában lakni.