Miért ne vegyél műanyag kerti bútort?

Miért ne vegyél műanyag kerti bútort?

Itt a szezon, sokaknak lesz aktuális a kerti bútorok kérdése, amelyekből az igazán szép és jó minőségű megfizethetetlen, a többi meg műanyag, vagy használt, vagy csináld meg magadnak. 

2022-ben ne vegyél műanyagot

A pár év alatt rád rohadó fröccsöntött, vagy műrattanként/polyrattanként megfont műanyag nem tartós, gusztustalanul öregszik, nem tudod szépen javítani, cserébe az ocsmányra kopott alapanyag elpusztíthatatlan, a létező legrosszabb kombináció és még olcsónak se olcsó. A műrattan garnitúrák komikusan drágák és ugyanolyan ízléstelenek is a környezetszennyező problematika mellett.

Fontos, a természetes színű műrattan ugyanúgy műrattan.

Mielőtt hozol egy ilyen döntést, érdemes hátralépni, és megvizsgálni a többi lehetőséget.

Mi van a használt piacon?

A használt kárpitozott bútorok vásárlása lehet kockázatos az élősködők miatt, ez a kerti bútorok esetében egyáltalán nem probléma. A fa, természetes rattan maradéktalanul lemosható, fertőtleníthető, és szerkezetükből adódóan eleve nem biztosítanak fészket vérszívóknak. Egyes esetekben szú magtámadhatja ezeket is, erre érdemes figyelni, de a szú nem támad emberre. 

A piacot elöntik az alig használt polyrattan garnitúrák is, ha feltétlenül ragaszkodsz ahhoz a stílushoz, először mindenképpen ott nézz szét, kifoghatsz egyet féláron, a használt beszerzéssel pedig környezettudatos döntést is hozol, olcsóbb is lesz, mindenki jól jár.

Amit még találsz, azok a klasszikus fa alapszettek, mert ezek a tartósak, ezeket lehet évekig, évtizedekig használni, majd eladni. Ezért is érdemes ezt vásárolni, mert téged is kiszolgál és utána el tudod adni, nem úgy, mint egy kifakult és repedt fröccsöntött műanyag kerti széket.

Egy új polyrattan garnitúrából pedig kijön egy egyszerűbb fa garnitúra elkészítése is, érdemes az alábbi minimalista megoldásokból inspirálódni ha van tehetség, az ismeretségi körben asztalos, vagy valaki tud hegeszteni, mert egy fémvázzal is jól fel lehet építeni egy ilyen egyszerű bútort. A raklap ugyan már tíz éve lejárt, attól még működőképes struktúra kerti bútornak.:

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 2023.06.16

A Kirill pátriárka által kitüntetett Semjén magánakciója lehetett az ukrán hadifoglyok Magyarországra szállítása

Még a kormányon belül se tudtak róla mások, be is rágtak az álszent fővadászra.

  • 2023.06.11

DK: a szociáldemokratáknak választ kell adniuk a szorongásokra és bizonytalanságokra

A baloldaliaknak, a szociáldemokratáknak az a feladatuk, hogy megpróbálják újraszervezni ezeket a közösségeket, és képviseljék azokat, akiknek a hangja gyengébb ebben a világban - modta Dobrev Klára a DK szombati konferenciáján.

  • 2022.03.21

Gondoltál már arra, hogy szoba legyen a fürdő?

Felújítás, átalakítás előtt a fürdőszoba esetében egy idejében végrehajtott nézőpontváltással radikálisan eltérő hangulatú helyiséget tudunk kialakítani. A végeredmény ugyanis lehet egy kényelmes, kellemes szoba is, ahol lehet relaxálni, meditálni, fürdés közben megbeszélni, meg amit akartok, nem pedig csak egy gyorsan lezavart tisztálkodások területe. Egy-két tárgyi feltételnek sajnos teljesülnie kell egy intim és kellemes fürdő kialakításához, de ezek egy része még egy pici panelben is adott, nem kell palotában lakni.