Szuperszexi felső öt perc alatt

Szuperszexi felső öt perc alatt

Kánikulában, pláne nyaralóhelyen bőven elég egy vízesés-top, így készül a legegyszerűbben.

Alapanyag

Kötött, puha, jó esésű. Mivel duplán vesszük, lehet vékony is. Átlátszó ne legyen, mert nem lehet alá melltartót venni.

Mennyiség: 150 cm x 100 cm

Aki ruhát akar belőle, vegyen 150 cm x 200 centit.

Szabás

Hát olyan nem nagyon van. A téglalapot a hosszanti oldalon félbehajtom, színt színre. A hajtás lesz a beeső nyaki rész, mindenképpen az legyen, mert így szép.

Inkább rajzoltam, mint fotóztam, így követhetőbb. Azért a duplára hajtott megoldás, mert így sokkal tömegesebb, szebb végeredményt kapunk és a szegély eldolgozása is megoldódik. A varrat mindenhol interlockkal készült. 

A magyarázat:

  1. Félbehajtom a textilt, színt színre, a hajtással szemközti oldalt végigvarrom.
  2. A varrat két végét, színt színre illesztem, a közepétől 15-15 centire végigvarrom, ez a háta varrat, ez kerül a gerinc deréki részére.
  3. A munkadarabot kiforgatom a színére. A 2. pontban készített varrat végeit összeillesztem, ettől az illesztéstől indulva kimérem a tarkóra kerülő rész közepét mindkét oldalon. Ezt a két közepet, színt színére összeillesztem, mindkét irányba 2,5 - 2,5 centire levarrom, ezt akasztom majd a nyakamba.
  4. Kiforgatom a színére, ekkor már kész a top, csak a hátat keretező oldalakat kell összevarrni. 
  5. Ez kicsit fifikás, mert belülről csak mert valahol majd ki kell bújtatni az anyagot, hát azt a lyukat varrd be kézzel, vagy varrd le. Igazán szép akkor lenne, ha a háta függőleges varratot hagyod nyitva belül és ott varrod be a lyukat, aki ügyes, próbálja meg úgy, elég komplikált lesz forgatni, gondolkozós. Akinek ez a lépés nagyon nyűgös, szegje el ahogy akarja, nem lesz szép ennyire, de egy elasztikus szegőpánt megfelelő elasztikus varrattal felvarrva lehet gusztusos. 
 

 

 

 

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.