A hazai rétek hazavihetetlen őszi csodája

A hazai rétek hazavihetetlen őszi csodája

Itt a kirándulóidő és a kikericsek ideje! Az ősszel virágzó kikerics fajok a kora őszi rétek csodái, felbukkanásuk üdítő szépség a múló természetben. A kikericsek különösen szép virágok, és jobb őket békén hagyni.

 

Magyarországon több kikerics faj megtalálható, ezek közül a felületes szemlélő számára könnyen összetéveszthető,kora ősszel virágzó homoki és őszi kikerics közül a homoki védett, az őszi pedig súlyosan mérgező, így jobb békén hagyni ezeket a réteken megtalálható növényeket. Állatokra is mérgező! 

 

Cserébe fantasztikus fotótéma és háttér és gyönyörű látvány egy nyíló kikericsekkel foltozott rét, emlékezetes élmény rátalálni. 

 

 

 
  • 2022.03.11

A világ egyik legértékesebb lova kijutott Ukrajnából

Mindent elárasztanak a gazdáik ölében Ukrajnát elhagyó kutyák és cicák, miközben egy élő legendáért és rendkívüli tenyészértékű lóért eddig izgult a lovasvilág. A The Horse Magazine értesülései szerint az ukrán tulajdonban lévő Cornet Obolensky egy utódjával együtt tegnap lépték át a lengyel határt.

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.