A hazai rétek hazavihetetlen őszi csodája

A hazai rétek hazavihetetlen őszi csodája

Itt a kirándulóidő és a kikericsek ideje! Az ősszel virágzó kikerics fajok a kora őszi rétek csodái, felbukkanásuk üdítő szépség a múló természetben. A kikericsek különösen szép virágok, és jobb őket békén hagyni.

 

Magyarországon több kikerics faj megtalálható, ezek közül a felületes szemlélő számára könnyen összetéveszthető,kora ősszel virágzó homoki és őszi kikerics közül a homoki védett, az őszi pedig súlyosan mérgező, így jobb békén hagyni ezeket a réteken megtalálható növényeket. Állatokra is mérgező! 

 

Cserébe fantasztikus fotótéma és háttér és gyönyörű látvány egy nyíló kikericsekkel foltozott rét, emlékezetes élmény rátalálni. 

 

 

 
  • 2020.09.15

Megharapott egy kutya, cica, sárkány, mi a teendő?

A legnagyobb szakértelemmel és óvatossággal is előfordul, hogy ott állunk vérző kézzel, vagy lábbal és egy állattal, aminek bottal üthetjük a nyomát. Vagy éppen jól ismerjük az állatot. Mi a teendő? 

  • 2020.09.14

Szívós és szép szobanövények: a vitorlavirág

A legkevésbé szakértő gondozás ellenére is képes gyarapodni és tavasszal-nyáron virágokat hozni a vitorlavirág, a tehetségetelen szobakertész egyik legjobb barátja. 

  • 2020.09.07

Mi történik, ha lesz egy lovad?

Bár nem tartjuk a lakásban, és a hivatalos besorolás szerint haszonállat, a ló számtalan ember társa, így az otthonkájuk része, pláne, ha otthon tartják. És egy ló mellett nem lehet csak úgy elmenni.