Ennél nem találsz jobb búvóhelyet a kígyódnak

Ennél nem találsz jobb búvóhelyet a kígyódnak

Az állatkereskedések komikus áron kínálnak gagyi kinézetű hüllőkuckókat, ezért kimentünk a természetbe saját kezűleg megoldani a problémát. 

Adott Lars, a királypiton, akiről itt már írtunk, mert cuki kézhez szoktatott jószág.

Lars kinőtte a helyét, és az állatkereskedések igen ocsmány, kőnek kinéző műanyag búvóhelyeket kínálnak drágán, ezért felmerült, hogy adjuk meg neki, amit a természetben is használna, egy fatörzset.

A méretvétel

Kinek mi van kéznél, azzal méretezze be a kígyót. A búvóhely akkor komfortos, ha az állatka pont befér, és a búvóhely is befér a terrárium ajtaján. 

A gyűjtés

Ki kell menni az erdőbe, főleg irtásra, és keresni. Hamar meglesz egy megfelelő darab, nekünk fél óra se kellett.

A tisztítás

Első körben nagynyomású mosó és egy kefe segítségével a korhadékot, földet le kell szedni, majd egy körömkefével teljesen letisztítani. 

Szárítás

Ez eltarthat egy hétig is. 

Sterilizálás

100 C fokos sütőben pár óra alatt az esetleges gombákat is ki tudjuk belőle irtani. 

Formára igazítás

Láncossal, kézi fűrésszel, vésővel lehet alakítani a darabon az állatka, a terrárium mérete, vagy a terrárium nyílásának függvényében. Esetünkben csak a belső barlangot kellett véséssel tágítani és egy bejáratot bővíteni.

 A lak készen is áll. Lars némi vizsgálgatás után el is foglalta.

  • 2022.03.11

A világ egyik legértékesebb lova kijutott Ukrajnából

Mindent elárasztanak a gazdáik ölében Ukrajnát elhagyó kutyák és cicák, miközben egy élő legendáért és rendkívüli tenyészértékű lóért eddig izgult a lovasvilág. A The Horse Magazine értesülései szerint az ukrán tulajdonban lévő Cornet Obolensky egy utódjával együtt tegnap lépték át a lengyel határt.

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.