Tudtad, hogy a kígyók jó fejek is tudnak lenni?

Tudtad, hogy a kígyók jó fejek is tudnak lenni?

Még az aranyhaltól egészen a lovakig eljutó állattartónak is kimaradhat a hüllő lépcsőfok. Csendben, és meghatódva elnézi a szalmabálák közül lassan a napra vonuló, kapitális, farkavesztett gyíkot, aztán marad a szőrös jószágoknál. Pedig a kígyó meglepően izgalmas lény. 

Lars egy királypiton, és mivel nem csak gyönyörű, üvegkalitkába zárt fikuszként éli életét, hanem rendszeres foglalkozással kézhez szoktatott szépség, természettudományos ismeretek közvetlen átadására képes tanító is. 

Egyrészt hiába tudjuk, hogy a hüllők a környezeti hőmérsékleten tengetik életüket, egészen meglepő élmény, ahogy a hűvös állat kis idő alatt átveszi a testhőnket és így egészen kellemes élményt nyújtva tekereg tovább. Ami még extrább, az a kígyó mozgása. Percekig nem tudtam lejönni az érzésről, ahogy a karjaimat faágként használva folyt fel és alá, minden izomösszehúzódása végigcsúszott a bőrömön, és néha meglepett, ahogy az 1 méternél is jóval kisebb állat micsoda erővel rendelkezik, amikor éppen körbetekerte magát egy-egy ponton.

A bőrének tapintása is teljesen más érzés, mint amire a látvány alapján számítottam, nem nedves, de nem is porszáraz, kellemes, finoman struktúrált felület. 

Az simán mókás, ahogy sötétet keresve lelkesen halad a ruházat alá, hajlatokba és zugokba, közben folyamatosan öltögeti a nyelvét és teljesen üres tekintettel mered kifelé.

Simogassatok kígyót, megéri!

 

  • 2024.08.27

BRFK: Csökkent a gyorshajtások száma az Árpád hídon

Az előző akcióhoz képest harmadára csökkent a bemért gyorshajtók száma az Árpád hídon: augusztus 12. és 25. között az átkelőn felállított traffipaxok 64 gyorshajtót mértek be - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu oldalon.

  • 2022.03.11

A világ egyik legértékesebb lova kijutott Ukrajnából

Mindent elárasztanak a gazdáik ölében Ukrajnát elhagyó kutyák és cicák, miközben egy élő legendáért és rendkívüli tenyészértékű lóért eddig izgult a lovasvilág. A The Horse Magazine értesülései szerint az ukrán tulajdonban lévő Cornet Obolensky egy utódjával együtt tegnap lépték át a lengyel határt.

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.