Hogyan szedjük össze a kutyaürüléket?

Hogyan szedjük össze a kutyaürüléket?

A hazai kutyatulajdonosok fele városban él, a kutya és a beton összeférhetetlensége pedig leginkább a kutyaürülékben és -vizeletben nyilvánul meg. Ezt a problémát a gazda tudja enyhíteni, aki környezettudatos is akar lenni ebben a kérdésben, az alábbi lehetőségekkel próbálkozhat. 

A falevél

Majdnem egész évben elérhető forrás a kiskutyásoknak. Sajnos nem elég fafaj szolgáltat fogókesztyűt a műveletre, de féltenyérnyitől felfelé lehet próbálkozni, ha nem kell a csomaggal túl sokáig sétálni egy csatornalefolyóig. Fenntarható, villámgyorsan lebomlik, etikus, vegán, mindenmentes, ingyenes, amikor platán alatt guggol le a kutya, érdemes kipróbálni és később tágítani a komfortzónán.

Egy kisebb méretű kutya megfelelő táplálás esetén kifejezetten falevélkompatibilis csomagokat rak le, és városban több yorkie-t látni, mint bernáthegyit.

Szórólap, számlalevél

A legnagyobb igyekezet ellenére is kerülnek kéretlen papírok a postaládába, minimum egy közgyűlési határozattal megerőszakolnak néha minket. Ezek jók gyújtósnak, meg lapátnak. Mivel elég kemények, jógázni is tudunk használat közben, amikor korunkat meghazudtoló gyorsasággal és ruganyossággal rakjuk a kiválasztott kakapontra, hogy a kutya egyenesen rápottyantson. 

Lebomló tasakok

Mivel ezeket már le kell gyártani, hiába készülnek és bomlanak le a lehető legkörnyezetkímélőbb módon, akkor is fölösleges környezeti terhelést jelentenek. 

Mi legyen a vizelettel?

A kutya tanítható, hogy zöld felületre, fa alá, sőt, csatornába vizeljen, hát meg kell neki tanítani. Vagy sietni vele az első fáig. A vizelet szétmarja a falakat, bűzlő tócsát hagy a betonon, ez ellen könnyen lehet tenni.

Ha pedig otthon bebalesetezik a kutya, vécépapírral felszedve mehet a vécébe, nem kell mindig mindent túlkomplikálni.

 

  • 2022.03.11

A világ egyik legértékesebb lova kijutott Ukrajnából

Mindent elárasztanak a gazdáik ölében Ukrajnát elhagyó kutyák és cicák, miközben egy élő legendáért és rendkívüli tenyészértékű lóért eddig izgult a lovasvilág. A The Horse Magazine értesülései szerint az ukrán tulajdonban lévő Cornet Obolensky egy utódjával együtt tegnap lépték át a lengyel határt.

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.