Jön a petárdaszezon, vigyázzatok a kisállatokra!

Jön a petárdaszezon, vigyázzatok a kisállatokra!

Minden évben elmondjuk, mások is elmondják, mégis kiemelt időszak a január eleje az állatvédők és a jóérzésű emberek életében, mert még mindig nem megy át mindenkinek, a kutyák egy része kiborul a petárdáktól. 

Zárd be!

Nem bonyolult, és a lakásban tartott kutyák gazdáinak ez szokott is sikerülni, de a kinti kutyások egy része mintha még mindig nem fogná fel, hogy ez egy szükséges intézkedés. Garázsba, kazánházba, előszobába, kennelbe, valahova be kell zárni szerencsétleneket. Akkor is be kellene, ha szerinted a kutyának kint a helye, és ez egyes területvédő fajták esetében még meg is állja a helyét, de ha nem lövésálló a kuvaszod, zárd be!

Ne sétálj póráz nélkül!

A műsor szilveszter előtt napokkal elkezdődik, ezért jobb, ha napokkal előtte sem engeded el a kutyád séta közben, mert sose tudhatod mibe futtok és szaladhatsz utána. A megrémült kutya csőlátású lesz, nem tudod majd behívni és könnyen egy autó alatt találja magát.

Állatorvostól kérj nyugtatót!

Sok kutya annyira kiborul, hogy rossz nézni. Nekik nem segít az ölben simogatás, a biztonságos otthon, a társaság, semmi. Nekik a legjobb beadni egy kis nyugtatót, az állatorvos majd segít. 

Ne petárdázz!

Elég alap, hogy ne támogass egy olyan marhaságot, ami miatt kínlódik a kisállatod. 

 

  • 2022.03.11

A világ egyik legértékesebb lova kijutott Ukrajnából

Mindent elárasztanak a gazdáik ölében Ukrajnát elhagyó kutyák és cicák, miközben egy élő legendáért és rendkívüli tenyészértékű lóért eddig izgult a lovasvilág. A The Horse Magazine értesülései szerint az ukrán tulajdonban lévő Cornet Obolensky egy utódjával együtt tegnap lépték át a lengyel határt.

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.