Mutatjuk mi van a szívecskealakú kaptár mögött

Mutatjuk mi van a szívecskealakú kaptár mögött

Úgy öt éve kering a neten a szívecskés kaptár, ami lazóta megy minden, tudományos magyarázatokhoz ragaszkodó szemlélő agyára. Hát persze hogy nyilván nem a méhecskék és a jóistenke csinálta ilyenre. Mutatjuk, ki és hogyan. 

Az iflscience oldalán részletesen elolvashatod a nyomozást.

A történet onnan indult, hogy a képet megosztó személy szülei elfelejtették berakni a kereteket és a méhek így építkeztek, csoda történt, stb. Mármint ez volt a duma, mert a történet nem innen indult.

A mintát annyira benyalták a népek, hogy még egy természetesen alakuló méhsejtek szakdolgozatba is bekerült. A történetet Steve Byrne fejtette vissza, egészen Brian Fanner méhészig, aki az alapot manipulálva késztette a méheket a forma építésére és ez egy ajándék volt a feleségének. 

Mindig legyetek kritikusak. 

 

  • 2022.03.11

A világ egyik legértékesebb lova kijutott Ukrajnából

Mindent elárasztanak a gazdáik ölében Ukrajnát elhagyó kutyák és cicák, miközben egy élő legendáért és rendkívüli tenyészértékű lóért eddig izgult a lovasvilág. A The Horse Magazine értesülései szerint az ukrán tulajdonban lévő Cornet Obolensky egy utódjával együtt tegnap lépték át a lengyel határt.

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.