Egy marék gagyi gyöngyben rejlő csodás lehetőségek

Egy marék gagyi gyöngyben rejlő csodás lehetőségek

Lomipiacokon fillérekért beszerezhető alapanyag, elég arra figyelni, hogy a felülete ne legyen kopott és bontható legyen a régi gyöngysor, utána már lehet is vele dolgozni. A mellékszereplő strasszláncok, kitűzők is lomipiacokról vannak. Mellesleg ajándéknak is szuperek. 

Előkészítés

Bontás, majd egy hosszú (pl. 120-150 cm már használható) lánccá fűzés, ehhez egy gyöngyfűző, vagy pici fokú tű, és erős cérna szükséges duplán véve. 

Mivel gagyi az alapanyag, két lehetőség van a végeredményi minőségizésre: munkát teszek bele, vagy pofátlanul nagy mennyiségben használom a gagyit. Hát itt mindkettőt igyekeztem megvalósítani.

Negyedrét hajtva és szalaggal megkötve
Félbehajtva és kitűzővel díszítve
 
Negyedelve és strasszlánccal lazán összecsavarva, strasszkitűzővel megfejelve
Felezve és strasszláncokkal hármas fonással összefonva
Simán csuklóra tekerve
Csuklóra tekerve és strassz kitűzővel megfejelve
 

 

 

 

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.17

Ajtók felújításának és cseréjének költségei

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A végén a kisebb tételekből összeáll a lakásunkra nagyjából jól elköltött 6 millió.

  • 2021.02.13

Hogyan újítsam fel a fürdőszobát egymillióból?

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet.