Egyedi, extrás tányérművészet mindenkinek

Egyedi, extrás tányérművészet mindenkinek

Bár András szerint a barna olyan, mintha mosatlan fagyis lenne, én kitartanék amellett, hogy ezek a tányérok fullos, kissé retro és nagyon egyedi kézműves termékek, amikhez kézügyesség se kell. Olcsó és különleges ajándéknak se rosszak. 

Fontos!

Bár a kiégetett porcelánfesték tartós, én inkább dísznek, asztalközépnek használnám ezeket, mint késsel-villával csiszatolni rajtuk.  

Hozzávalók
  • tányér, ami bírja a porcelánfestékhez szükséges kiégetési hőmérsékletet (festékcsomagoláson rajta van, a tányérral meg tenni kell egy próbát, fontos, hogy az ilyen tányérokat mindig hideg sütőben kezdjük el sütni, azt valószínűleg kibírja, a forró sütőbe rakást kevésbé)
  • porcelánfesték
  • edény, tálca, mosogató, amit vízzel teletöltve, alá lehet meríteni a tányért
Munkafolyamat

Vizet engedek az edénybe, a tiszta tányért alámerítem. Festéket csöpögtetek a víz felszínére, minél kisebb cseppek, annál jobb. Nem piszkálom, a tányért lassan, ótvatosan kiemelem úgy, hogy a festék megkapaszkodjon, a víz kijöjjön. Aztán még forgatom, folyatgatom a festéket, ha nagyon ocsmány, lemosom és újrakezdem. Nem igazán van trükk, gyakorolni kell, jó lesz, úgyis sikerül valamilyenre és akkor az olyan lesz, amilyenre akartam. 

Fejjel lefelé rakom egy kartonra, akkor a folyásirány előnyösebb lesz. Amikor megszáradt, a festék kezelési útmutatójának megfelelően rögzítem a festéket. 

Lehet rétegezni is, amikor az egyik réteg kiégett, újra alámeríteni, ez is egy ilyen duplán merített darab.:

 

 

 

 

  • 2022.02.27

Mit jelent az orosz-ukrán háború a hazai turizmusnak?

A hazai gyógyturizmust is érintheti a szomszédban zajló háború.

  • 2022.02.04

Miért készíts látványtervet, mielőtt megveszed a bútorokat?

Még a népesség elenyésző százalékát kitevő, térlátással és erős vizuális képzelőerővel rendelkező személyeknek is szükségük van pontos tervekre, mielőtt kiderül, az a kád, nem az a kád, és a piros csempe iszonyatosan undorítóan néz ki az egész fürdőben.

  • 2022.01.27

Szemét és aljnövényzet égett Szolnokon

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, mindössze három perc alatt oltották el a tüzet, mely nem veszélyeztetett semmit és nem okozott anyagi kárt.