Egyedi, extrás tányérművészet mindenkinek

Egyedi, extrás tányérművészet mindenkinek

Bár András szerint a barna olyan, mintha mosatlan fagyis lenne, én kitartanék amellett, hogy ezek a tányérok fullos, kissé retro és nagyon egyedi kézműves termékek, amikhez kézügyesség se kell. Olcsó és különleges ajándéknak se rosszak. 

Fontos!

Bár a kiégetett porcelánfesték tartós, én inkább dísznek, asztalközépnek használnám ezeket, mint késsel-villával csiszatolni rajtuk.  

Hozzávalók
  • tányér, ami bírja a porcelánfestékhez szükséges kiégetési hőmérsékletet (festékcsomagoláson rajta van, a tányérral meg tenni kell egy próbát, fontos, hogy az ilyen tányérokat mindig hideg sütőben kezdjük el sütni, azt valószínűleg kibírja, a forró sütőbe rakást kevésbé)
  • porcelánfesték
  • edény, tálca, mosogató, amit vízzel teletöltve, alá lehet meríteni a tányért
Munkafolyamat

Vizet engedek az edénybe, a tiszta tányért alámerítem. Festéket csöpögtetek a víz felszínére, minél kisebb cseppek, annál jobb. Nem piszkálom, a tányért lassan, ótvatosan kiemelem úgy, hogy a festék megkapaszkodjon, a víz kijöjjön. Aztán még forgatom, folyatgatom a festéket, ha nagyon ocsmány, lemosom és újrakezdem. Nem igazán van trükk, gyakorolni kell, jó lesz, úgyis sikerül valamilyenre és akkor az olyan lesz, amilyenre akartam. 

Fejjel lefelé rakom egy kartonra, akkor a folyásirány előnyösebb lesz. Amikor megszáradt, a festék kezelési útmutatójának megfelelően rögzítem a festéket. 

Lehet rétegezni is, amikor az egyik réteg kiégett, újra alámeríteni, ez is egy ilyen duplán merített darab.:

 

 

 

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.17

Ajtók felújításának és cseréjének költségei

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A végén a kisebb tételekből összeáll a lakásunkra nagyjából jól elköltött 6 millió.

  • 2021.02.13

Hogyan újítsam fel a fürdőszobát egymillióból?

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet.