10 gyönyörű, új életet kapott törött porcelán

10 gyönyörű, új életet kapott törött porcelán

A technika a kintsugi, amiben kénytelen leszek személyesen is beleásni magam, mert a nyavalyás macska leverte a pulton hagyott egyik Herendimet, és az egyik darabka nincs meg, de egy Herendit csak úgy nem dobsz ki. Én legalábbis nem. Új sorozatunk a porcelán új élete.

 

A kintsugi technikával aranyat raksz a hiányzó részbe, természetesen nem egy az egyben, hanem különböző olcsóbb alapanyagok segítségével. Mutatunk pár szép példát és nekifogunk saját kezűleg is Herendi bébinek, a kintsugit ott ismertetjük bővebben. Az ötszázéves technika filozófiája fantasztikus, egyrészt nem dobunk ki semmit, másrészt a törések csak mássá tesznek tárgyat-embert, nem a kukára érettnek.

A törés a része a tárgy történetének.

Addig is, NE dobjatok ki semmit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 2023.06.16

A Kirill pátriárka által kitüntetett Semjén magánakciója lehetett az ukrán hadifoglyok Magyarországra szállítása

Még a kormányon belül se tudtak róla mások, be is rágtak az álszent fővadászra.

  • 2023.06.11

DK: a szociáldemokratáknak választ kell adniuk a szorongásokra és bizonytalanságokra

A baloldaliaknak, a szociáldemokratáknak az a feladatuk, hogy megpróbálják újraszervezni ezeket a közösségeket, és képviseljék azokat, akiknek a hangja gyengébb ebben a világban - modta Dobrev Klára a DK szombati konferenciáján.

  • 2022.03.21

Gondoltál már arra, hogy szoba legyen a fürdő?

Felújítás, átalakítás előtt a fürdőszoba esetében egy idejében végrehajtott nézőpontváltással radikálisan eltérő hangulatú helyiséget tudunk kialakítani. A végeredmény ugyanis lehet egy kényelmes, kellemes szoba is, ahol lehet relaxálni, meditálni, fürdés közben megbeszélni, meg amit akartok, nem pedig csak egy gyorsan lezavart tisztálkodások területe. Egy-két tárgyi feltételnek sajnos teljesülnie kell egy intim és kellemes fürdő kialakításához, de ezek egy része még egy pici panelben is adott, nem kell palotában lakni.