Ki találta fel a műfenyőt?

Ki találta fel a műfenyőt?

Köze van a vécékeféhez.

A koncepció születése

A 19. századra Németországban olyan mennyiségben csapkodták le hatalmas fenyők csúcsát, hogy karácsonyfának elhasználják, ami már környezetromboló hatású volt, ezért kezdtek el készíteni fából és zöldre festett libatollakból egy helyettesítő termékeket. Nagyjából ide kanyarodunk most vissza a saját kezűleg eszkábált alternatív karácsonyfákkal. Egy eredeti, faág és libatoll műfenyő:

Az első karácsonyi vécékefék

A modell azonban nem bírt el sok díszt, ezért a vécékeféket gyártó Addis Brush Company, a vécékeféik szerkezetét követve fejlesztett műfát. Íme egy ilyen fa 1930-ból, egy oszlopon sok sötétzöld vécékefével.:

Az űrkorszak fái

Az ötvenes években az űrkorszak csillogó metálos divatjának megfelelő alumínium fák váltották a vécékeféket. Az első ilyen fák 1959-ben készültek Wisconsinban. Ezek a mai napig elérhető régiségek, szerintem nagyon menő.:

A PVC-ből készült, rendkívüli mértékben környezetkárosító műfenyők a nyolcvanas évek óta készülnek. 

  • 2023.06.16

A Kirill pátriárka által kitüntetett Semjén magánakciója lehetett az ukrán hadifoglyok Magyarországra szállítása

Még a kormányon belül se tudtak róla mások, be is rágtak az álszent fővadászra.

  • 2023.06.11

DK: a szociáldemokratáknak választ kell adniuk a szorongásokra és bizonytalanságokra

A baloldaliaknak, a szociáldemokratáknak az a feladatuk, hogy megpróbálják újraszervezni ezeket a közösségeket, és képviseljék azokat, akiknek a hangja gyengébb ebben a világban - modta Dobrev Klára a DK szombati konferenciáján.

  • 2022.03.21

Gondoltál már arra, hogy szoba legyen a fürdő?

Felújítás, átalakítás előtt a fürdőszoba esetében egy idejében végrehajtott nézőpontváltással radikálisan eltérő hangulatú helyiséget tudunk kialakítani. A végeredmény ugyanis lehet egy kényelmes, kellemes szoba is, ahol lehet relaxálni, meditálni, fürdés közben megbeszélni, meg amit akartok, nem pedig csak egy gyorsan lezavart tisztálkodások területe. Egy-két tárgyi feltételnek sajnos teljesülnie kell egy intim és kellemes fürdő kialakításához, de ezek egy része még egy pici panelben is adott, nem kell palotában lakni.