Látványos ingyendekoráció: csipkebogyóág

Látványos ingyendekoráció: csipkebogyóág

Elkezdődött a dekorálási kényszer, és ahelyett, hogy eleve eldobásra ítélt, környezettszennyező gagyikkal tömnénk ki a lakást, érdemes megállni az árokparton és szétnézni mi van ingyen, természetes alapanyagból. Csipkebogyóbokor van úton-útfélen, nem védett, és most a legszebb. 

A csipkebogyóág gyűjtése

Szúr, és erős ágai vannak, ezért metszőolló és munkáskesztyű ajánlott. Környezetnek és vázának megfelelő hosszúságban és mennyiségben gyűjthetű, sok, nagy ág akár hatalmas tereket is betölt, sok pici, rövid pedig szép lehet egy tömzsi kis vázában, pici fürdőben is.

Milyen környezetbe illik?
  • mindenhova
  • modern, kék, zöld, türkiz, nyers és barna környezetben parádés
  • gömbváza
  • ablaktalan helyiségbe, fürdőbe is mehet
Illat
  • nincs
Tartósság
  • hónapok
Fontos!

Szúr, tehát ha gyerek, kisállat van a háznál, érdemes a tüskéit is levágni egy késsel, nehogy valakit megkarmoljon. 

  

További dekoratív és közönséges, gyűjthető vadvirágok a DEKOR rovatban, a linken. 

 

  • 2021.02.21

Ötletek kis konyhára, ha nincs hely étkezőasztalra

A régi bérházakban kialakított lakások, hajdani mosókonyhák és panelek konyhái általában nem elég nagyok még egy kihúzható asztalhoz sem, ezért más megoldások után kell nézni. Mutatunk pár használható ötletet. 

  • 2021.02.19

Erre elég hatmillió, ha lakásfelújításra költjük

Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból a 2021-es építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet, hogy a munkák összértéke a végén a támogatással kiegészített maximum, 6 millió forint legyen. A kivitelezőkkel igyekeztünk úgy beosztani a munkákat, hogy a végén egy komplett lakásfelújítást kapjunk. 

  • 2021.02.18

Egy misiből számlára ezt gurítja le a szobafestő

Pár millió forint mire elég, ha az építőiparban akarjuk elkölteni? Talán elsőre nem mindenki van tisztában kapásból az építőipari alapanyag-, és munkaköltségekkel, ezért végigveszünk pár, a Magyar Közlönyben megjelent 518/2020.(XI.25.) A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló kormányrendeletbe beleférő és nagy népszerűségre számot tartó projektet. A projektek összértéke a végén 6 millió forint lesz, és igyekszünk közben végigmenni egy egész lakáson, komplett lakásfelújítást imitálva.