Mutatjuk hogyan lesz zseni a nagymintás fal!

Mutatjuk hogyan lesz zseni a nagymintás fal!

Az egyik falon bevállalni valami igazán mintásat és feltűnőt sokkal jobb ötlet, mint amilyen kevesen élnek vele. Mutatunk pár csodás kivitelezést, és sorra vesszük azt a pár szabályt, amire érdemes figyelni.

Egy fal elég

Ha az egész lakást teletolod nagy dzsungelmintával, az sok lesz, utálni fogod 15 perc után. Mintás falak mindenhol legfeljebb egy szórakozóhelyeken mutatnak jól, nem az otthonunkban, ahova általában nem pörögni vonulunk vissza.

Lambéria

Jól lehet kombinálni a színes tapétát színben harmonizáló lambériával, így elcsendesítve több falon is használható a minta, vagy egészen brutálisat is be lehet vállalni:

Harmonizáló színek

A tapéta színei ne üssenek el a berendezési tárgyaktól, mert az összhatás sok lesz és zavaró. Itt az első képen minden színben van tartva és az összhatás elegáns, megnyugtató.

Foto: Thanos Pal

Itt klasszikusban ugyanaz a színharmónia:

Foto: Annie Spratt

Még klasszikusabb gyönyörűség:

Foto: Josephine Baran

A kikandikáló levelek varázsa

Nem komplikált poén, mégis működik.

Foto: Latrach Med Jamil

Geometrikus, pláne szögletes, éles mintákkal óvatosan

Kontrasztos színekben nagyon erősek lehetnek, pasztellben elegánsak.

A hegy már kicsit unalmas, itt egy szép, finom megoldás: 

Ezt pedig kézzel is el lehet készíteni, nem kell hozzá tapéta, ez érvényes a hegyre is.: 

A foltos menő!

Nem kell leragadni a szabályos mintáknál, a legújabb trend a direkt pacás fal, erről már külön írtunk, mert saját szabályrendszere van. 

 

 

 

  • 2023.06.16

A Kirill pátriárka által kitüntetett Semjén magánakciója lehetett az ukrán hadifoglyok Magyarországra szállítása

Még a kormányon belül se tudtak róla mások, be is rágtak az álszent fővadászra.

  • 2023.06.11

DK: a szociáldemokratáknak választ kell adniuk a szorongásokra és bizonytalanságokra

A baloldaliaknak, a szociáldemokratáknak az a feladatuk, hogy megpróbálják újraszervezni ezeket a közösségeket, és képviseljék azokat, akiknek a hangja gyengébb ebben a világban - modta Dobrev Klára a DK szombati konferenciáján.

  • 2022.03.21

Gondoltál már arra, hogy szoba legyen a fürdő?

Felújítás, átalakítás előtt a fürdőszoba esetében egy idejében végrehajtott nézőpontváltással radikálisan eltérő hangulatú helyiséget tudunk kialakítani. A végeredmény ugyanis lehet egy kényelmes, kellemes szoba is, ahol lehet relaxálni, meditálni, fürdés közben megbeszélni, meg amit akartok, nem pedig csak egy gyorsan lezavart tisztálkodások területe. Egy-két tárgyi feltételnek sajnos teljesülnie kell egy intim és kellemes fürdő kialakításához, de ezek egy része még egy pici panelben is adott, nem kell palotában lakni.