Mutatós gyom a vázádba: az aranyvessző

Mutatós gyom a vázádba: az aranyvessző

Mivel az aranyvessző nemzetségbe (Solidago) tartozó fajok Magyarországon nem védettek, a magas és a kanadai fajok ráadásul invazív gyomok, így nyugodtan lehet ezekből az otthoni vázába szedni. Most virágzik, nagyméretű sárga virágai elég erős szárakon helyezkednek el, hogy vázába lehessen rakni. 

Gyűjtés

Sajnos túl sok is van belőle, rétek, mezők növénye, nem igényel semmi különös talajt.

Milyen környezetbe illik?

Mindenhova, középméretű, élénksárga virág

Illat

nincs

Virágzás

nyár vége

Tartósság

4-5 nap

 

 

 

 

  • 2023.06.16

A Kirill pátriárka által kitüntetett Semjén magánakciója lehetett az ukrán hadifoglyok Magyarországra szállítása

Még a kormányon belül se tudtak róla mások, be is rágtak az álszent fővadászra.

  • 2023.06.11

DK: a szociáldemokratáknak választ kell adniuk a szorongásokra és bizonytalanságokra

A baloldaliaknak, a szociáldemokratáknak az a feladatuk, hogy megpróbálják újraszervezni ezeket a közösségeket, és képviseljék azokat, akiknek a hangja gyengébb ebben a világban - modta Dobrev Klára a DK szombati konferenciáján.

  • 2022.03.21

Gondoltál már arra, hogy szoba legyen a fürdő?

Felújítás, átalakítás előtt a fürdőszoba esetében egy idejében végrehajtott nézőpontváltással radikálisan eltérő hangulatú helyiséget tudunk kialakítani. A végeredmény ugyanis lehet egy kényelmes, kellemes szoba is, ahol lehet relaxálni, meditálni, fürdés közben megbeszélni, meg amit akartok, nem pedig csak egy gyorsan lezavart tisztálkodások területe. Egy-két tárgyi feltételnek sajnos teljesülnie kell egy intim és kellemes fürdő kialakításához, de ezek egy része még egy pici panelben is adott, nem kell palotában lakni.