A lábmutogatás mindenkié, aki tudatosan csinálja

A lábmutogatás mindenkié, aki tudatosan csinálja

Blabla minit ne vegyél fel ezekkel a combokkal, blabla, anyuka ne hajolgasson sortban, blabla, a te korodban ne hordj rövidet blablabla, ezekkel nem kell foglalkozni, a mini és a sort viselést nem a hagyomány és az aktuális szépségideál mondja meg, hanem a józan eszed. A végeredményt pedig nem a korod, társadalmi státuszod, BMI-d, vagy a combod löttyedtsége fogja kiadni, hanem hogy amit akarsz a sortban, azt akard tudatosan, akkor talán nem ér meglepetés. 

Kánikula? Na hagyjál!

Népszerű érv a levetkőzésre, hogy meleg van, holott minél perzselőbb a forróság, annál nagyobb felületet kell betakarni világos, természetes alapanyagokból készült, lenge öltözettel, ezt itt bővebben kifejtettük. Hasonlóan fárasztó érv az érje a nap, mert a négyeshatoson nem éri, ha meg ott vagy ahol éri, rövidgatyára barnulsz, így a veteményesben kapirgáláshoz, úszómesterkedéshez inkább fürdőruhát érdemes felkapni, ha már minél nagyobb bőrfelület napoztatása a cél, a segged így is úgy is kivan. Nem ezekért kapjuk fel a sortot, ezt az érvet ugorjuk át hamar. Kényelmesnek is van ezer kényelmes más. 

Mit akarsz mondani?

Az öltözködés már csak ilyen, hiába űzi a többség bármiféle tudatosságot mellőzve, ruhaválasztásaink nem csak úgy megtörténnek és a jó ízlés is tudatos öltözködés következménye. 

Tehát -már vásárláskor- érdemes átgondolni mi a fenét akarok messziről üzenni polgártársaimnak ezzel a szerkóval? Ez annyira komoly, hogy nem ismeretlen eset, amikor egy ennél picit komolyabb döntésekkel túlterhelt szemény egyforma ruhadarabokból tart otthon sokat és akkor ennyi, döntés meghozva egész évre, mert nincs időm ezen rágódni és én egész évben fehér inges személy vagyok, azt lessétek amit mondok, az a lényeg.

Az öltözködésnek földrajzi területtől függő jelrendszere van, egyik helyen békésen koktélozol a bikinidben egy bárban, máshol megköveznek ha nem vagy becsomagolva tökig, nem univerzális nyelv, ezért láb kérdésben is szorítkozzunk a hazai viszonyokra. 

Nincs tudományos kutatás erről, egyik közvéleménykutató se kérdezte végig az országot ki mit csinál ha ott van két pucér láb, felette meg egy ember, attól még pár évtized alatt minden paraszt leszűri magának, hogy itt mi megy láb kérdésben a fejekben, kivéve ha dress code van a munkahelyeden, akkor megmondják legyen láb vagy ne legyen láb és akkor azt csinálod, pénzért.

Felénk, ma, ha kint a láb, előfordul, hogy meglesik. Van, akit a lábaidnál jobban izgat, hogy az aranyszegélyes tányért berakhatja-e a mikróba, és van olyan is, aki beleszalad az előtte fékező autóba úgy les. Lesz, aki les, hát lessen, én is lesni fogok, minden rossz szándék nélkül, a pucér láb a dögunalmas körúton egy szupernormális inger a nyomorult agyamnak, hát lesek.

Lesz lesés, ez van, tudod magadtól is. És ahogy ők leshetnek, te is akarhatod, hogy lessenek, miért ne akarhatnád? Ha viszont el akarod kerülni a mindenkori lesést, fogalmam sincs mit kell csinálni azon kívül hogy maradj otthon, mert mindenki mást les, és a kör itt bezárult, azt veszel fel, amit akarsz, csak te legalább tudd, mit akarsz vele mondani. 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.