Csónaknyakú nyári blúzcsoda

Csónaknyakú nyári blúzcsoda

Könnyű nyári blúz, könnyen elkészíthető és megfelelő anyagválasztás esetén kellőképpen látványos is. 

 

 

Alapanyag

Ez a minta elsősorban kerettel körbenyomott, kendőmintás alapanyagból, esetleg kész kendőből megvarrva mutat jól, mert így kapjuk a széles csíkokat a szabványunk szélén. A fenti alapanyag teljes szélességében és 150 centiméter hosszan keretezett mintázatú, így 150 centit és a teljes anyagszélességet használtam, középen kettévágva. Kisebből is neki lehet állni.

Szabásminta

Nincs, ez egy téglalap, a kendőmintás alapanyag kerete határozza meg a határokat, a fenti 150x150 cm félbehajtva így kapunk egy 60 cm körüli, hosszú ujjú blúzt végeredménynek. 

 

 A válla összevarrásához a színt színre fordítva egymásra illesztem a két anyagot, kijelölöm a közepét, és mindkét irányba kijelölök 15 centit. A 15 centis jelölésektől varrok a széléig 5 cm szélesen. 

 

Szétvasalom, 1 cm szélesen behajtom, levasalom és letűzöm mindkét oldalt. Így meg is kaptam a csónaknyakat.

 

 A következő lépésként az ujjait is 1, majd 4 cm szélesen bevasalom, letűzöm. Az alját 2x1 cm szélesen bevasalom, letűzöm.

A két szélét a szélétől 30 cm távolságra, az ujjnak 30 cm bőséget hagyva tűzöm le egészen az aljáig. 

 

 

  • 2020.08.06

A lábmutogatás mindenkié, aki tudatosan csinálja

Blabla minit ne vegyél fel ezekkel a combokkal, blabla, anyuka ne hajolgasson sortban, blabla, a te korodban ne hordj rövidet blablabla, ezekkel nem kell foglalkozni, a mini és a sort viselést nem a hagyomány és az aktuális szépségideál mondja meg, hanem a józan eszed. A végeredményt pedig nem a korod, társadalmi státuszod, BMI-d, vagy a combod löttyedtsége fogja kiadni, hanem hogy amit akarsz a sortban, azt akard tudatosan, akkor talán nem ér meglepetés. 

  • 2020.07.23

Kimonó öv varrása házilag

Ingruhák, laza otthonkák szép kiegészítője az obi, avagy kimonó öv, amit nagyon egyszerű elkészíteni.

  • 2020.07.22

Hogyan kötjük meg a túl hosszú övet?

Van, hogy egy kedvenc övünk van, esetleg ugyanazt a klasszikus bőrövet akarjuk viselni nadrághoz és ruhához is. Itt adódik több probléma, hogy egyrészt a finom ruhák bújtatója nem elég erős, nem bírja el a lelógó bőrszíj-többletet, másrészt ha vékonyabb a derék, mint a csípő, keletkezik jó sok  lelógó öv. Jól meg kell kötni hát. Így.