Csónaknyakú nyári blúzcsoda

Csónaknyakú nyári blúzcsoda

Könnyű nyári blúz, könnyen elkészíthető és megfelelő anyagválasztás esetén kellőképpen látványos is. 

 

 

Alapanyag

Ez a minta elsősorban kerettel körbenyomott, kendőmintás alapanyagból, esetleg kész kendőből megvarrva mutat jól, mert így kapjuk a széles csíkokat a szabványunk szélén. A fenti alapanyag teljes szélességében és 150 centiméter hosszan keretezett mintázatú, így 150 centit és a teljes anyagszélességet használtam, középen kettévágva. Kisebből is neki lehet állni.

Szabásminta

Nincs, ez egy téglalap, a kendőmintás alapanyag kerete határozza meg a határokat, a fenti 150x150 cm félbehajtva így kapunk egy 60 cm körüli, hosszú ujjú blúzt végeredménynek. 

 

 A válla összevarrásához a színt színre fordítva egymásra illesztem a két anyagot, kijelölöm a közepét, és mindkét irányba kijelölök 15 centit. A 15 centis jelölésektől varrok a széléig 5 cm szélesen. 

 

Szétvasalom, 1 cm szélesen behajtom, levasalom és letűzöm mindkét oldalt. Így meg is kaptam a csónaknyakat.

 

 A következő lépésként az ujjait is 1, majd 4 cm szélesen bevasalom, letűzöm. Az alját 2x1 cm szélesen bevasalom, letűzöm.

A két szélét a szélétől 30 cm távolságra, az ujjnak 30 cm bőséget hagyva tűzöm le egészen az aljáig. 

 

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.04.03

Menő tavasz turiból: trench és bomber

A tavaszi kabát értelme csekély, most pár hétig lehet benne reggel, esetleg ha hidegebb van, egész nap mutatkozni, és a további 50 hétre megy a szekrénybe. Majd ősszel lehet azon az egyetlenegy napon viselni, ami elválasztja a 20 C fokot az 5 C foktól. Így ez nem feltétlenül az a ruhadarab, amibe érdemes vagyonokat fektetni, irány a turi, ahol az idei trend velünk van.