Derékmelegítő varrása tíz perc alatt

Derékmelegítő varrása tíz perc alatt

A szerencsések eljutnak abba a korba, hogy már nincs ki a derekuk télen, sőt, extra melegséget kívánnak. A lenti melegítőt kezdők is el tudják készíteni.

Alapanyag

Fontos, hogy az alapanyag kötött legyen és erős, jó tartású, vastag. Neoprene tökéletes, és egyéb masszívabb technikai szövetek, vagy vastag, merevebb kötött anyagok is. Kell, hogy legyen tartása a kelmének, különben csúnyán felpöndörödik, és nyúlnia is kell, vagy ha nem nyúlik eléggé, húzózárat kell belevarrni.

Anyagszükséglet 150 cm széles alapanyagból a hossz x 2.

Szabás

Mivel duplán igazán meleg, az alapanyagot az aljánál félbehajtom. Így alul elspórolom a felhajtással járó munkát és nem keletkezik extra anyagvastagság sem, ami egy ilyan aláöltözetnél fontos szempont.

A szabásminta a derékbőség fele, a csípőbőség fele, amit a kettő távolsága köt össze, a csípőbőségnél duplázva. Varrásráhagyás szükségtelen, az pont elég arra, hogy a holmi tapadjon. 

A két darab oldalát összevarrom, így kell kinéznie. Ahol a toll van, az az aljának vonala lesz.

Félbehajtva kifordítom, így a varrások belülre kerülnek és egy csövet kapok. Abba a csőbe fogom rakni a testem.

A felső részt bőven elég körben lockkal rögzíteni. Ha azt is szépen kifordítva dolgoznám el, csak zavaró lesz a sok anyag. A fenti képen lévő darab így készült, de kibontom és simán lelockolom, sokkal kényelmesebb lesz. 

 

 

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.