Derékmelegítő varrása tíz perc alatt

Derékmelegítő varrása tíz perc alatt

A szerencsések eljutnak abba a korba, hogy már nincs ki a derekuk télen, sőt, extra melegséget kívánnak. A lenti melegítőt kezdők is el tudják készíteni.

Alapanyag

Fontos, hogy az alapanyag kötött legyen és erős, jó tartású, vastag. Neoprene tökéletes, és egyéb masszívabb technikai szövetek, vagy vastag, merevebb kötött anyagok is. Kell, hogy legyen tartása a kelmének, különben csúnyán felpöndörödik, és nyúlnia is kell, vagy ha nem nyúlik eléggé, húzózárat kell belevarrni.

Anyagszükséglet 150 cm széles alapanyagból a hossz x 2.

Szabás

Mivel duplán igazán meleg, az alapanyagot az aljánál félbehajtom. Így alul elspórolom a felhajtással járó munkát és nem keletkezik extra anyagvastagság sem, ami egy ilyan aláöltözetnél fontos szempont.

A szabásminta a derékbőség fele, a csípőbőség fele, amit a kettő távolsága köt össze, a csípőbőségnél duplázva. Varrásráhagyás szükségtelen, az pont elég arra, hogy a holmi tapadjon. 

A két darab oldalát összevarrom, így kell kinéznie. Ahol a toll van, az az aljának vonala lesz.

Félbehajtva kifordítom, így a varrások belülre kerülnek és egy csövet kapok. Abba a csőbe fogom rakni a testem.

A felső részt bőven elég körben lockkal rögzíteni. Ha azt is szépen kifordítva dolgoznám el, csak zavaró lesz a sok anyag. A fenti képen lévő darab így készült, de kibontom és simán lelockolom, sokkal kényelmesebb lesz. 

 

 

 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.04.03

Menő tavasz turiból: trench és bomber

A tavaszi kabát értelme csekély, most pár hétig lehet benne reggel, esetleg ha hidegebb van, egész nap mutatkozni, és a további 50 hétre megy a szekrénybe. Majd ősszel lehet azon az egyetlenegy napon viselni, ami elválasztja a 20 C fokot az 5 C foktól. Így ez nem feltétlenül az a ruhadarab, amibe érdemes vagyonokat fektetni, irány a turi, ahol az idei trend velünk van.