Derékmelegítő varrása tíz perc alatt

Derékmelegítő varrása tíz perc alatt

A szerencsések eljutnak abba a korba, hogy már nincs ki a derekuk télen, sőt, extra melegséget kívánnak. A lenti melegítőt kezdők is el tudják készíteni.

Alapanyag

Fontos, hogy az alapanyag kötött legyen és erős, jó tartású, vastag. Neoprene tökéletes, és egyéb masszívabb technikai szövetek, vagy vastag, merevebb kötött anyagok is. Kell, hogy legyen tartása a kelmének, különben csúnyán felpöndörödik, és nyúlnia is kell, vagy ha nem nyúlik eléggé, húzózárat kell belevarrni.

Anyagszükséglet 150 cm széles alapanyagból a hossz x 2.

Szabás

Mivel duplán igazán meleg, az alapanyagot az aljánál félbehajtom. Így alul elspórolom a felhajtással járó munkát és nem keletkezik extra anyagvastagság sem, ami egy ilyan aláöltözetnél fontos szempont.

A szabásminta a derékbőség fele, a csípőbőség fele, amit a kettő távolsága köt össze, a csípőbőségnél duplázva. Varrásráhagyás szükségtelen, az pont elég arra, hogy a holmi tapadjon. 

A két darab oldalát összevarrom, így kell kinéznie. Ahol a toll van, az az aljának vonala lesz.

Félbehajtva kifordítom, így a varrások belülre kerülnek és egy csövet kapok. Abba a csőbe fogom rakni a testem.

A felső részt bőven elég körben lockkal rögzíteni. Ha azt is szépen kifordítva dolgoznám el, csak zavaró lesz a sok anyag. A fenti képen lévő darab így készült, de kibontom és simán lelockolom, sokkal kényelmesebb lesz. 

 

 

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.