Hogyan vágjuk ki a cimkét a ruhákból?

Hogyan vágjuk ki a cimkét a ruhákból?

Szúr, ronda, kilóg itt is és ott is, a ruhákba varrt száznyelvű leporellókat, sőt, néha a szövött márkacimkéket szeretnénk eltávolítani. Ebbe néha maga a ruha sérül bele, így közvetlenül a tulajdonos is. Mutatjuk mik a lehetőségek a cimke eltávolítására és a ruhadarab épségének megőrzésére. 

Reménytelen

A ruhadarab egyik saját, nélkülözhetetlen varratával rögzített cimkét ki lehet imádkozni egy körömollóval óvatosan a varrat mentén ügyeskedve, de ez csak extrán jó finommotoros képességekkel rendelkezőknek ajánlott művelet és a másik fele úgyis bent marad. Legjobb esetben a varrástól fél centire lehet lenyisszantani és akkor csak egy kis csíkkal kell együtt élni, nem egy egész Puskin kötettel. 

 
Majdnem reménytelen

A leporelló letéphető, ez elég egyértelműen látszó perforáció mentén történik, attól még óvatosan, mert simán felszakadhat a cimkét rögzítő varrás is.  

  
A kiszedhető

A cimkének saját, a ruhadarabtól jól elkülöníthető varrata van. Felbontod, siker. A videón mutatjuk hogyan kell varratot bontani.  

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.04.03

Menő tavasz turiból: trench és bomber

A tavaszi kabát értelme csekély, most pár hétig lehet benne reggel, esetleg ha hidegebb van, egész nap mutatkozni, és a további 50 hétre megy a szekrénybe. Majd ősszel lehet azon az egyetlenegy napon viselni, ami elválasztja a 20 C fokot az 5 C foktól. Így ez nem feltétlenül az a ruhadarab, amibe érdemes vagyonokat fektetni, irány a turi, ahol az idei trend velünk van.