Hogyan viseljünk blúzként férfi pólót?

Hogyan viseljünk blúzként férfi pólót?

Van az úgy, hogy egy formátlan férfi pólón van az a minta amit nekünk, formás nőknek találtak ki. Nem baj, van megoldás. 

1. Nyak rusztikálása

Ez a tukános pont V-nyakú, így elmegy, ám egy passzés, kereknyakú, pláne galléros póló végtelenül előnytelen is tud lenni, és nem illik a továbbiakban részletezett művelettel kialakított blúzunkhoz. Nagyon nem kell megijedni, körbe kell vágni a nyakat tetszőleges formára. Lehet V, csónak, akármi. Aki melltartót hord, arra azért gondoljon, hogy a kilátszó pánt tud ótvar is lenni, ezért vagy bikinifelsővel (annak a pántja elbírja ezt a sportot) vagy vállpánt nélküli melltartóval, vagy melltartó nélkül tessék viselni a vállvillantós nyakakat. A jobb minőségű férfi pólók alapanyagai elbírják az eldolgozatlan széleket, nem fognak futni, szakadni. Mivel ez itt úgyis egy laza szerkó, pont belefér a rongyos él. A vállvarrást, aki nagyon gondos, rögzítse pár öltéssel hogy biztosan ne bomoljon. 

A legegyszerűbb V-nyakú pólót vadászni, az csinos úgy, ahogy van. Sajnos a zenekaros pólók a legritkább esetben V-nyakúak.

 

  

2. Csomó

A férfi pólók másik baja, hogy előnytelen téglatestet formáznak. Egy jó asszimetrikus csómóval viszont ez a többletanyag szépe a csípőre omlik, akinek nincs dereka, nagy a hasa, azt még el is rejti, ebben nem kell feszülni. A csomót mosáshoz jobb kioldani, mert sose szárad meg és bebüdösödik. 

3. Ujj feltűrése

A könyék felett lengedező, általában előnytelen hosszon is lehet segíteni, fel kell tűrni, és pár öltéssel rögzíteni. Aki nagyon akar csillogni, egy csiszolt üvegkristály odavarrásával is rögzítheti. 

 

Kiegészítőnek javaslom Thelma és Louise klasszikus megoldásait.:

 

 

 

 

 

 

  • 2020.07.05

Párnahuzat varrása 15 perc alatt

Egy párnahuzat elkészítése remek alkalom az egyenes varrás gyakorlására, mert sokkal több tudás nem kell hozzá. Ez egy bebújtatós modell, így nem kell megküzdeni sem a húzózár, sem a gombok kínjával, minimalista, funkcionális és csinos megoldás. És tényleg 15 perc munka a szabással együtt, amit inkább nevezzük egy téglalap kivágásának, mint szabásnak.

  • 2020.07.02

Hogyan kell inget hajtogatni?

Így hajtogatja egy profi az ingeket, és így hajtogathatjuk mi is az ingeket és blúzokat, ha be kell pakolni a bőröndbe. 

  • 2020.07.02

Hogyan kell inget vasalni?

Profi segítséggel mutatjuk meg, hogyan kell ezt jól csinálni.