Hogyan viseljünk blúzként férfi pólót?

Hogyan viseljünk blúzként férfi pólót?

Van az úgy, hogy egy formátlan férfi pólón van az a minta amit nekünk, formás nőknek találtak ki. Nem baj, van megoldás. 

1. Nyak rusztikálása

Ez a tukános pont V-nyakú, így elmegy, ám egy passzés, kereknyakú, pláne galléros póló végtelenül előnytelen is tud lenni, és nem illik a továbbiakban részletezett művelettel kialakított blúzunkhoz. Nagyon nem kell megijedni, körbe kell vágni a nyakat tetszőleges formára. Lehet V, csónak, akármi. Aki melltartót hord, arra azért gondoljon, hogy a kilátszó pánt tud ótvar is lenni, ezért vagy bikinifelsővel (annak a pántja elbírja ezt a sportot) vagy vállpánt nélküli melltartóval, vagy melltartó nélkül tessék viselni a vállvillantós nyakakat. A jobb minőségű férfi pólók alapanyagai elbírják az eldolgozatlan széleket, nem fognak futni, szakadni. Mivel ez itt úgyis egy laza szerkó, pont belefér a rongyos él. A vállvarrást, aki nagyon gondos, rögzítse pár öltéssel hogy biztosan ne bomoljon. 

A legegyszerűbb V-nyakú pólót vadászni, az csinos úgy, ahogy van. Sajnos a zenekaros pólók a legritkább esetben V-nyakúak.

 

  

2. Csomó

A férfi pólók másik baja, hogy előnytelen téglatestet formáznak. Egy jó asszimetrikus csómóval viszont ez a többletanyag szépe a csípőre omlik, akinek nincs dereka, nagy a hasa, azt még el is rejti, ebben nem kell feszülni. A csomót mosáshoz jobb kioldani, mert sose szárad meg és bebüdösödik. 

3. Ujj feltűrése

A könyék felett lengedező, általában előnytelen hosszon is lehet segíteni, fel kell tűrni, és pár öltéssel rögzíteni. Aki nagyon akar csillogni, egy csiszolt üvegkristály odavarrásával is rögzítheti. 

 

Kiegészítőnek javaslom Thelma és Louise klasszikus megoldásait.:

 

 

 

 

 

 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.