Hogyan spóroljunk a varrócérnával?

Hogyan spóroljunk a varrócérnával?

Aki rendszeresen varr, jó, ha elsajátít pár egyszerű trükköt a cérnával spórolásra, mert drága és gyorsan kopik. 

Megfelelő tárolás

A fiókba beszórás nem megfelelő módszer a cérnáknak, mert ahogy verődnek, letekeredik a cérna, amit már legfeljebb kidobni lehet. Akinek sok van, dobozonként színek szerint, akinek kevés, mindenféle rendszer nélkül tárolhatja egy rétegben kis dobozokban, inkább állítva. Messze ezzel lehet a legtöbb helyet és cérnát nyerni. 

 
Köztipárna

Egy összehajtott anyagdarab segítségével rengeteg cérnát spórolhatunk. Varrás közben a varraterősítés után erre vezessük rá a munkadarabról a tűt, majd a következő varrást erről levezetve a varratot indítsuk el. 

 
Sok orsó

A háztartási varrás egyik nem túl gazdaságos részlete az állandó cérnacsere, aminek következtében állandóan marad valamennyi cérna az orsón, majd arra ráspulnizunk és a végén tele az orsó, de éppen rá kéne tekerni már megint valami új színt. Ilyenkor nem letekerni kell a nem megfelelő színű cérnát és eldobni, hanem elővenni egy üres/megfelelő színnel felspulnizott orsót. 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.