Hogyan spóroljunk a varrócérnával?

Hogyan spóroljunk a varrócérnával?

Aki rendszeresen varr, jó, ha elsajátít pár egyszerű trükköt a cérnával spórolásra, mert drága és gyorsan kopik. 

Megfelelő tárolás

A fiókba beszórás nem megfelelő módszer a cérnáknak, mert ahogy verődnek, letekeredik a cérna, amit már legfeljebb kidobni lehet. Akinek sok van, dobozonként színek szerint, akinek kevés, mindenféle rendszer nélkül tárolhatja egy rétegben kis dobozokban, inkább állítva. Messze ezzel lehet a legtöbb helyet és cérnát nyerni. 

 
Köztipárna

Egy összehajtott anyagdarab segítségével rengeteg cérnát spórolhatunk. Varrás közben a varraterősítés után erre vezessük rá a munkadarabról a tűt, majd a következő varrást erről levezetve a varratot indítsuk el. 

 
Sok orsó

A háztartási varrás egyik nem túl gazdaságos részlete az állandó cérnacsere, aminek következtében állandóan marad valamennyi cérna az orsón, majd arra ráspulnizunk és a végén tele az orsó, de éppen rá kéne tekerni már megint valami új színt. Ilyenkor nem letekerni kell a nem megfelelő színű cérnát és eldobni, hanem elővenni egy üres/megfelelő színnel felspulnizott orsót. 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.