Itt a hideg, fázok, mit vegyek fel???

Itt a hideg, fázok, mit vegyek fel???

Nagyanyáinknak már megint igaza volt azzal a kivan a derekad dologgal. Első körben például ne legyen ki a derekad. 

Amikor fázik a paraszt, érdemes ejteni a stylistokat, és kitekinteni, mit tanácsolnak, akiknek létfontosságú, hogy védjék a testüket a kihűléstől. Ilyen tapasztalt sarkkutató például Cathy Geiger, aki szerint gondoljunk úgy a testünk hőszigetelésére, mint egy házra.  

A levegő 

A levegő kiváló hőszigetelő, ezért célszerű minél több, testmelegünktől felmelegedett levegőt tárolni magunk körül. Erről szól a réteges öltözködés. Ahhoz, hogy ez működjön, fontos, hogy a rétegek ne tapadjanak szorosan egymásra, mert akkor nem lesz közöttük levegő. Ezért nem ér sokat a skinny farmer alá húzott harisnya kilógó derékkal kombinálva.

Fej, nyak, törzs szentháromság 

Sapka, sál, aláöltözet. Aki fázós, már most felvehet könnyű sapkát, garbót és egy hosszú trikót, próbálja ki, tényleg sokkal többre megy vele, mint egy szűk nejlonharisnyával a szintén szűk farmere alá. 

Aláöltözetnek ősszel még nem kell -de lehet!- technikai csúcsokban gondolkodni, elég egy test vonalát követő, hosszú -bőven fenékig érő- garbó nyakú trikó, vagy body. Ez fizikai aktivitás esetén feltétlenül páraelvezető alapanyagból legyen, különben ellenkező hatást érünk el vele, izzadni és fázni fogunk benne, ami a legrosszabb kombináció. 

Az októberi irodába járkáláshoz jó lesz egy pamutbody is, hacsak nem bringával jár be viselője.

A keringés

A szoros öltözet, és szűk rétegek egymásra erőltetése azért sem előnyös, mert lassítja, elszorítja a keringést, aminek megint nem lesz jó vége. Két pár szűk zokni helyett például jó találmány a lábtyű, már most el lehet kezdeni viselni. 

 

Átmelegedve indulj el

Bőséges meleg folyadékkal feltankolva egy belvárosi, végtelen belmagassagú és ősszel borzalmasan hideg lakásból is el lehet indulni kellemesen átmelegedve, így a szervezet nem hátrányból indul. 

Meleg folyadékot ráadásul lehet egy termoszban is magunkkal vinni. 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.03.20

Itt a harisnyaszezon, mutatjuk, mit vegyél fel!

Bár a harisnyák is rettenetesen drágák lettek, és ezekből esély sincs használt termékek beszerzésére, mégis ez egy költséghatékony módja a tavaszi ruhatár felfrissítésének. Az idei trendek ráadásul szépek és látványosak.