Látványos fonal készítése kidobásra ítélt pólókból

Látványos fonal készítése kidobásra ítélt pólókból

A trend-előrejelzések szerint ez a kötött holmik éve lesz, ezért itt is nekiállunk kötni. Nagyon az alapoknál kezdjük, aztán a nagyon alapoknál be is fejezzük, mert a realitás talaján sajnos nem nagyon állnak meg a kézzel kötött, tripla csavart 3D csodapulóverek. Szerencsére elég sok egyszerű kötnivaló akad, így ezekkel fogunk foglalkozni. 

A pólóanyagból készült fonal elérhető, megvásárolható, létező termék, csak nevetségesen drága. Cserébe könnyen elkészíthető házilag, filléres alapanyagokból. 

Az alapanyag

Kidobásra ítélt pólók, szabási maradékok, vagy a célnak vásárolt hibás, olcsó pólóanyag. Utóbbival a legegyszerűbb dolgozni, de az pénzbe kerül.

A szabásirány

A csíkok mindig a pólóanyag szálirányában haladjanak, ne keresztbe, a pólón ez a hosszanti irány, méteráru esetében szintén a hosszanti irány. 

A szabás

Ahogy a képen is látszik egy végtelen kígyót kell vágni az alapanyagból, a végén mindig kanyarodjon vissza. A fonal kb 3 cm széles szalagból ideális.

Az így képződő sarkokat érdemes lekerekíteni, a felhasználásnál kevésbé fognak kilógni. 

 

Érdemes minél hosszabb darabokra törekedni, a csíkokat csomóval lehet összekötni, így végteleníthető a fonal. 

Tárolás

Ujjakra nyolcas formában felcsavarva kiváló gombolyagot lehet készíteni.

 

A felhasználásra a következő hetekben rengeteg megoldást mutatunk. 

Ezek pedig az idei öltözködési trendek: 

  • 2022.12.02

Megvan a 2023-as év színe. Neked hogy tetszik?

Neked hogy tetszik az év színe? Viva Magenta a neve!

  • 2022.04.05

Veszettül menő nyakkendők az idei szezonra

2022-ben a csíkos, pláne széles, és egyforma szélesen csíkos, pasztell, és egyszínű nyakkendők vezetik a trendeket, és szerencsére mellettük megférnek a csodás virágosak is. A legszebbeket szemléztük. 

  • 2022.04.03

Menő tavasz turiból: trench és bomber

A tavaszi kabát értelme csekély, most pár hétig lehet benne reggel, esetleg ha hidegebb van, egész nap mutatkozni, és a további 50 hétre megy a szekrénybe. Majd ősszel lehet azon az egyetlenegy napon viselni, ami elválasztja a 20 C fokot az 5 C foktól. Így ez nem feltétlenül az a ruhadarab, amibe érdemes vagyonokat fektetni, irány a turi, ahol az idei trend velünk van.