Látványos fonal készítése kidobásra ítélt pólókból

Látványos fonal készítése kidobásra ítélt pólókból

A trend-előrejelzések szerint ez a kötött holmik éve lesz, ezért itt is nekiállunk kötni. Nagyon az alapoknál kezdjük, aztán a nagyon alapoknál be is fejezzük, mert a realitás talaján sajnos nem nagyon állnak meg a kézzel kötött, tripla csavart 3D csodapulóverek. Szerencsére elég sok egyszerű kötnivaló akad, így ezekkel fogunk foglalkozni. 

A pólóanyagból készült fonal elérhető, megvásárolható, létező termék, csak nevetségesen drága. Cserébe könnyen elkészíthető házilag, filléres alapanyagokból. 

Az alapanyag

Kidobásra ítélt pólók, szabási maradékok, vagy a célnak vásárolt hibás, olcsó pólóanyag. Utóbbival a legegyszerűbb dolgozni, de az pénzbe kerül.

A szabásirány

A csíkok mindig a pólóanyag szálirányában haladjanak, ne keresztbe, a pólón ez a hosszanti irány, méteráru esetében szintén a hosszanti irány. 

A szabás

Ahogy a képen is látszik egy végtelen kígyót kell vágni az alapanyagból, a végén mindig kanyarodjon vissza. A fonal kb 3 cm széles szalagból ideális.

Az így képződő sarkokat érdemes lekerekíteni, a felhasználásnál kevésbé fognak kilógni. 

 

Érdemes minél hosszabb darabokra törekedni, a csíkokat csomóval lehet összekötni, így végteleníthető a fonal. 

Tárolás

Ujjakra nyolcas formában felcsavarva kiváló gombolyagot lehet készíteni.

 

A felhasználásra a következő hetekben rengeteg megoldást mutatunk. 

Ezek pedig az idei öltözködési trendek: 

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.