Öltözködési trendek 2021-ben: a slamposság éve

Öltözködési trendek 2021-ben: a slamposság éve

Eléggé hanyagul öltözött évnek nézünk elébe, ami tekintettel arra, hogy 2020-ban sokan többet voltak mackóban, mint előtte egész életükben, annyira nem lesz furcsa. A 2021-es szerkókat nagyjából ki lehet túrni a szekrényből, rég láttam ilyen koncepciótlan, kizárólag a múltból építkező szezont, hát az elmúlt évek hangulatából ennyire tellett. 

Nyitókép: Flaunter

A túlméretezett a lényeg

Aki önállóan öltözködött már a nyolcvanas években is, hát arra nem valószínű, hogy az életben még egyszer fel lehet aggatni egy túlméretezett, válltöméses zakót, na de ők úgyis kevesebben vannak, mint a többiek.

A túlméretes, válltöméses fazon ráadásul most nem abban a szexi formában jelenik, meg, mint a nyolcvanas években, ahol nagy hajakhoz és lefelé szűkülő, formákat kidobó szerkókra rakták, hanem tényleg apu szürke zakójában kéne slamposkodni.

Jó esetben ki lehet váltani egy laza ballonkabáttal, ami szerencsére klasszikus, így lehet hogy van már otthon belőle egy. Most még övet se kell rá rakni. 

Foto: Amin RK

Szerencsére a nadrágok és az ingek is ugyanezt a vonalat követik, minden bő és lóg, esetleg puffos ujjal kombinálva bő és lóg.

A táskák is megnőnek, lehet kényelmesen pakolászni.

Hangsúlyos övek

Nagy szerencse ebben a sok formátlan túlméretezett lelencszerkóban, hogy legalább egy szép széles övvel kultúrált formát lehet adni nekik. Ha valaki nem abban a környezetben mozog egész nap, ahol értik ezt a mérettévesztett ruhákkal vicceskedő kifutó-humort, hát vegyen fel övet. Övvel viselve egy röhejesen nagy, lelógó vállú ruha is közérthetővé válik. 

Fagyiszínek

Már megint a nyolcvanas évek köszönnek be az ablakon. 

Foto: Jason Leung

A pasztell árnyalatok között mindenki találni magának megfelelőt, nem nehéz pálya.

Vicces, laza ruhák és a kis fekete

Hát ezek így együtt, párhuzamosan. Utóbbiban az a jó, hogy a többségnek már van egy, vagy tizenöt. Ahogy valószínűleg idétlen és színes kis ruhája is akad a többségnek. A lényeg, hogy ne tapadjon és ne legyen unalmas.

Foto: Joseph Ngabo

Takarékos patchwork

Koronától függetlenül a fenntartható öltözködés egyre inkább kívánatossá és divatossá válik. Bár némiképp röhejes a rendkívül környezetszennyező fast fashion márkák fenntarthatóságra felülő patchwork termékei, de otthon is össze lehet dobni ilyesmi maradékokból és akkor nem csak a látvány, hanem az elv is érvényesül. 

Farmer

Micsoda meglepetés, bár a skinny helyett most bővebb szárral.

Kötött és horgolt

Ideje beizzítani a tűket, és megtanulni pár egyszerű öltést, mert ha a kötött és horgolt menő, akkor a kézimunka igazán menő lesz.

Foto: Les Triconautes

Piros

Talán az egyetlen kakukktojás a nagy kényelmes lazaságban. A piros rendkívül feltűnő szín, elég nyűgös viselni. 

Foto: Sam Beasley

Hosszú nyakláncok

Ezek is a lazaságot követik.

Foto: David Todd McCarty

Lakberendezési trendek 2021-ben:

  • 2021.02.25

Súlyozott takaró 2000 Forintból

Bár a súlyozott takarók hatása egyelőre nem igazolt, egyre több termék található a piacon és nem éppen olcsók, ezért nekiálltunk házilag. 

  • 2021.02.24

Működik a súlyozott takaró?

Sokunknak van gyerekkori emléke tízkilós dunyhákban elköltött nagy szunyákról, és sokan láttuk az életrajzi filmet Temple Gradinról, és még többen forgolódunk éjszaka, így a súlyozott takaró elve első hallásra vonzónak tűnik. Az áruk viszont elég magas, így utánanéztem van-e hiteles kutatás a témában, és hogyan lehet házilag, olcsón elkészíteni egy ilyen takarót. Új súlyos sorozatunk következik az etikus sikermellény után. 

  • 2021.02.22

Hogyan párosít textileket egy profi?

A környezettudatos szemlélet előtérbe kerülésével a maradékok hasznosítása, a patchwork technika az idei trendek fontos eleme lett. Művelése lehetne egyszerű, de egy jó kombináció összeállítása egyáltalán nem az, ennek alapszabályait mutatjuk be.